De meerwaarde van betrouwbare informatie

Kleurrijk en creatief. Daadkrachtig en resultaatgericht. Technologie in dienst van innovatie. Leverancier van geïnspireerde BI-oplossingen gebaseerd op solide marktleidende technologie. Dit zijn enkele van de eigenschappen die KVL Inspiratie Technologie maken tot wat het is: een gedreven organisatie met tevreden en trouwe klanten.

De Van Nelle Ontwerpfabriek is een markante verschijning in het Rotterdamse landschap. Niet alleen door de opvallende architectuur van glas en staal, maar ook door de bedrijven die zich in de gebouwen hebben gevestigd. Filmers, fotografen, ontwerpers; het gonst er van de creativiteit. Het is niet verwonderlijk dat KVL Inspiratie Technologie juist voor deze locatie heeft gekozen om kantoor te houden. Bedenk een creatieve oplossing voor een probleem en zorg dat geavanceerde technologie die mogelijk maakt, is de opvallende werkwijze van KVL. De vijftien jaar jonge businessintelligenceonderneming van oprichters Ron van der Kleij en Vincent de Leeuw is anders dan andere IT-bedrijven. “Bij ons staat IT voor Inspiratie Technologie”, vertelt Van der Kleij. “Onze organisatie kent een bijzondere cultuur, waar de eigen inbreng, creativiteit, daadkracht en ondernemerschap van medewerkers op prijs wordt gesteld en wordt gewaardeerd. Onze medewerkers zijn bereid om voor de klanten de nek uit te steken.”

 

Beide directeuren laten overduidelijk merken trots te zijn op hun bedrijf en op de mensen die er werken. “Wij hebben hier mensen werken met een grote passie voor hun vak, die daar veel in investeren en exact weten waar ze mee bezig zijn”, vult De Leeuw zijn collega aan. “Zij zijn zonder uitzondering personen die op een zeer hoog niveau met klanten meedenken en uitdagingen weten te vertalen naar oplossingen die precies voldoen aan wat de klant wenst.”

 

Informatie onder handbereik

Bedrijfsinformatie is een van de belangrijkste assets van een onderneming. Het is dan ook vreemd dat bedrijven een groot deel van hun gegevens nog steeds niet gebruiken om hun bedrijfsprocessen efficiënter te maken en om hun klanten sneller en beter van dienst te zijn. Gegevens worden vaak niet optimaal ontsloten, omdat ze in verschillende systemen zijn opgeslagen, niet worden geïntegreerd of onbetrouwbaar zijn. “Wij hebben altijd voor ogen gehad dat bedrijven een schat aan informatie direct onder handbereik hebben”, benadrukt Van der Kleij. “De kennis over klanten, producten en bedrijfsprocessen is opgeslagen in eigen systemen, maar ze krijgen de juiste informatie er simpelweg niet uit.” Vincent de Leeuw: “Wij zorgen ervoor dat we de bedrijfsinformatie op een slimme manier uit de systemen halen en eenduidig beschikbaar stellen, zodat ondernemingen de gegevens wel effectief kunnen gebruiken om hun organisatie doelgericht aan te sturen. Dat is onze missie: heldere informatie en managementrapportages. De technologie is daarbij ondergeschikt. Wij kunnen alle informatie van alle soorten systemen koppelen, migreren en gebruiken: van Excel-sheets tot complexe ERP-systemen. Hierbij houden we oog op de datakwaliteit en zorgen we dat die van het hoogst mogelijke niveau is.”

 

Onderscheidend

“Wij hebben in de vijftien jaar van ons bestaan een goede naam opgebouwd in de markt met het leveren van toegevoegde waarde aan de bedrijfsprocessen van klanten”, vertelt Van der Kleij. “KVL doet aan informatiewinning en maakt daarbij gebruik van geavanceerde en marktleidende datamanagementsoftware van IBM, Microsoft, Informatica, Cognos en SAP.” Vincent de Leeuw: “En wij onderscheiden ons door een verrassende en resultaatgerichte aanpak, met innovatieve, in eigen huis ontworpen en gebouwde producten. Onze oplossingen zijn in gebruik bij zowel grote internationale klanten als bij kleinere ondernemingen, en hier zijn we eigenlijk het meest trots op. Om al die redenen hebben wij in de afgelopen vijf jaar dan ook een gemiddelde groei van twintig procent doorgemaakt. Het is niet onze ambitie om duizend man groot te worden. Het is wel onze ambitie om de nummer één te zijn in het leveren van betrouwbare informatie. Dat zijn we, dat blijven we en daarom zullen we blijven groeien; zo groot worden als nodig is voor onze klanten.”

 

Inspiratie

Inspiratie bij KVL staat voor werkplezier, talentontwikkeling en vooral ook jezelf zijn. En natuurlijk voor werken aan intelligente oplossingen. Een van de werkwijzen die KVL daarbij hanteert, is dat het een rapport levert van de te bouwen BI-oplossing of informatiearchitectuur op basis van een vijfdaagse Quick Scan. “Wij leveren in deze korte tijd een concreet investeringsplan en een aanpak en voorspellen de exacte projectomvang”, vertelt Van der Kleij. “Ik durf zelfs te zeggen dat de door ons toegepaste methodiek bijna omgekeerd is aan wat er traditioneel gebeurt. Waar normaal gesproken een uitgebreide data-analyse in het voortraject wordt uitgevoerd, vertrekken wij vanuit de bedrijfsprocessen en applicaties. Van daaruit creëren we een blauwdruk voor het datawarehouse of de informatiehub die gebouwd moet worden.” Voor de ontwikkeling van een compleet datawarehouse of informatiehub maakt KVL gebruik van eigen producten voor IBM InfoSphere en Microsoft SQL Server, onder andere ‘DDM Studio for SQL Server’. “Dit scheelt tot wel tachtig procent in tijd, zowel voor de ontwikkeling als het onderhoud”, zegt De Leeuw. “Doordat we de traditionele stappen in het voortraject overslaan, boeken we enorme tijdwinst zonder concessies te doen aan de kwaliteit of transparantie van de omgeving.” Opnieuw een bewijs van creatief en resultaatgericht denken. KVL Inspiratie Technologie zit op de goede plek in de Van Nelle Ontwerpfabriek.

De meerwaarde van betrouwbare informatie

Recente stories