De kracht van diversiteit

Het maximaal benutten van verschillen tussen mensen leidt tot een betere besluitvorming en tot meer innovatie, zo blijkt uit menig onderzoek. Trainingsbureau Boertien Vergouwen Overduin (BVO) helpt bedrijven de kracht van diversiteit optimaal te ontsluiten en benutten.

De kracht van diversiteit

Gevraagd naar hoe Saloua Ouassak diversiteit ziet, antwoordt de commercieel directeur van BVO: “Zoals trainer Ola Joseph zegt: ‘Diversiteit gaat niet over hoe we verschillen. Diversiteit gaat over het omarmen van ieder uniek individu.’ Dat is voor mij echt de kern. Ik zie een divers team vooral als een mix van verschillende persoonlijkheden die elkaars talent waarderen en graag van elkaar leren. Zo versterken ze zichzelf én de organisatie.”

‘We hebben als motto dat alles altijd beter kan’

Divers en inclusief leiderschap

“BVO biedt diverse trainingen op het gebied van diversiteit en inclusie”, vervolgt Ouassak. “Denk hierbij aan het leren herkennen van onbewuste vooroordelen en hoe daar effectief mee om te gaan. Dit geldt voor werving en selectie, maar ook voor samenwerking binnen de organisatie. Als collega’s elkaar beter begrijpen, verbeteren de sfeer en prestaties op de werkvloer. Daarnaast geldt: hoe beter een organisatie een afspiegeling van de samenleving is, des te makkelijker mensen zich ermee identificeren. Dit geldt voor het eigen personeel, maar ook voor klanten.”

Volgens Ouassak is het voor leidinggevenden niet altijd even makkelijk om een divers team samen te stellen. “Sommige professionals treden niet graag op de voorgrond. Je moet er echt oog voor hebben om hun unieke talent te ontsluiten. We kunnen leidinggevenden trainen om sensitiever te worden, zodat ze op verschillende manieren met verschillende mensen leren omgaan. Dat is echt een voorwaarde als je de kracht van diversiteit wilt benutten.”

Maximaal leerresultaat

“Sinds 1975 trainen we mensen en organisaties door actuele wetenschappelijke inzichten te vertalen naar praktische trainingstechnieken”, zegt Ouassak. “Wij realiseren altijd een maximaal leerresultaat. Niet voor niets helpen we de top 50 van bedrijven en overheidsorganisaties om nog succesvoller te worden. BVO heeft als motto dat alles altijd beter kan. Dat geldt ook voor de eigen werkvloer. We investeren zelf ook in het versterken van onze diversiteit. BVO is een toegankelijke plek waar iedereen dezelfde kansen krijgt. Zo halen we op alle vlakken het beste uit onze organisatie.”

Recente stories