De kracht van de cloud

Wil een bedrijf zijn digitale transformatie echt kansrijk maken, dan is de stap naar de cloud onvermijdelijk. Peter van Tilburg van Accenture legt uit welke voordelen de cloud biedt. “We helpen organisaties om het maximale uit de cloud én zichzelf te halen.”

Wat failliete iconen en succesvolle bedrijven gemeen hebben? De ervaring dat digitale transformatie een must is. Migreren naar de cloud is daar onlosmakelijk mee verbonden. “Mobile apps staan per definitie in de cloud”, zegt Peter van Tilburg, managing director bij Accenture. “Alleen zo beschikken je klanten, leveranciers en medewerkers overal en altijd over informatie. Branches als transport, hightech en telecom zijn hier al ver in. Veel succesvolle start-ups hebben zelfs hun hele business in de cloud opgebouwd. De cloud is de nieuwe standaard; onze ‘cloud first’-aanpak sluit daar naadloos bij aan.”

Levenscyclus

Accenture is een organisatieadviesbureau dat wereldwijd actief is voor overheden en beursgenoteerde bedrijven. Tot het portfolio behoort onder meer Accenture Digital, dat bedrijven onder andere helpt met de realisatie van digitale kanalen en apps en met migratie naar de cloud. “We ondersteunen bedrijven in de hele levenscyclus van de digitale transformatie”, vertelt Van Tilburg. “We adviseren hen over hun digitale strategie en over hoe ze via de cloud onderscheidend kunnen zijn. In die gesprekken nemen we ook onzekerheden weg, bijvoorbeeld over wetgeving. Tevens helpen we klanten om een solide businesscase voor hun digitalisering op te stellen. Omdat wij besparingen en voordelen inzichtelijk maken, blijkt een klant soms meer ruimte en profijt te hebben dan hij dacht.”

 ‘De cloud bevordert de agility van je organisatie’

Agility

Accenture geeft meer dan advies: het helpt klanten ook daadwerkelijk bij het realiseren van hun digitale transformatie. “Bij de implementatie maken we gebruik van bewezen oplossingen als Salesforce, Workday, Google, ServiceNow en Pega”, zegt Van Tilburg. “Voor deze producten beschikken we, mede door de recente acquisitie van CRMWaypoint, over een ijzersterke positie. Nadat de apps voor de eerste keer live zijn gegaan, blijven we via DevOps innoveren op cloudplatformen met updates en nieuwe releases. Dit maakt de cloud bij uitstek geschikt om kostenbesparing, flexibiliteit, groei en innovatie te realiseren. Vergeleken met traditionele IT biedt de cloud nog een wezenlijk voordeel: agility, ofwel wendbaarheid. Apps zijn makkelijk te configureren, zodat je er snel nieuwe producten en diensten mee kunt introduceren. Daarnaast is de cloud zo elastisch, dat je er makkelijk mee op kunt schalen. De cloud remt de dynamiek in je organisatie niet, maar bevordert deze juist. Dankzij onze cloudoplossingen boren bedrijven nu ook markten aan die voor hun digitalisering ontoegankelijk waren.”

De kracht van de cloud

Recente stories