De kortste route naar beter presteren

Financieel adviseurs krijgen geregeld de vraag om mee te denken over strategie en andere managementkwesties. Bij DRV Accountants besloten ze daarom Crossminds op te richten, een adviesbureau in corporate finance en performance improvement. “Wij vragen als eerste: waar wil je heen?”

De kortste route naar beter presteren

Het was een stormachtige tijd sinds de fusie van DRV Performance Improvers en DRV Corporate Finance tot Crossminds in januari 2020. De wens bestond al langer om deze dienstverlening als zelfstandige activiteit meer bekendheid te geven, maar toen alle remmen los konden, sloeg corona toe. Gek genoeg heeft dat de bedrijfsvoering amper beïnvloed, vertelt partner Michel van Dijk. “Onze business is voor een belangrijk deel gewoon doorgegaan. Wij helpen bedrijven om beter te presteren, in de breedste zin van het woord. Wij adviseren voornamelijk bij strategievraagstukken en bij de aan- en verkoop van bedrijven. Onze eerste vraag aan klanten is meestal: waar wil je heen met je bedrijf? Dan moet je sowieso voorbij corona kijken.”

‘Je moet weten aan welke knoppen je moet draaien om het hele bedrijf mee te krijgen’

Verandermanagement

Concurrentie die harder groeit, het bedrijfsresultaat dat blijft dalen, internationale expansie die niet wil lukken; Crossminds krijgt alle soorten hulpverzoeken binnen. Van Dijk: “Vaak zijn dit symptomen van een bedrijf dat niet goed functioneert. Wij zetten altijd een stapje terug: wat is je doel? Dan gaan we samen bepalen wat de slimste route is. Is er een nieuw computersysteem nodig? Dan kijken we eerst op welke wijze dat impact heeft op de organisatie en de interne processen: de efficiënte bedrijfsvoering moet immers vooropstaan.”
Strategie en verandermanagement gaan hand in hand, aldus Van Dijk. “Je moet weten aan welke knoppen je moet draaien om het hele bedrijf mee te krijgen. Veel bedrijven kampen met dezelfde problemen en uitdagingen – die zijn bijna universeel. We zijn in vrijwel alle branches actief, van de muziekindustrie en retail tot bouwondernemingen en diervoederfabrieken. De stappen die wij zetten om procesverbeteringen tot stand te brengen, zijn op veel plekken gelijk.”

Snel gegroeid

De corporate-financeadviseurs werken vanuit twaalf vestigingen in Zuidwest-Nederland, met als primaire uitvalsbasis het kantoor pal aan de A16, afslag Kralingen, maar de strategieadviseurs zijn bijna altijd bij de klanten. En hoewel die overal zitten, van Goes tot Groningen, is Crossminds graag actief in het eigen Rotterdam. Van Dijk: “Onze mentaliteit past bij die stad: open, eerlijk en direct. Wij draaien er niet omheen en dat wordt ook gewaardeerd: we zijn met het nieuwe merk snel gegroeid en schuiven nu al op naar het grotere klantsegment. Die groei is overigens mooi, maar geen doel op zich. Het leukste kantoor van Rotterdam, dat is iets wat we wel graag willen blijven.”

Jouw doelen zijn onze doelen

Eigen gezicht en Rotterdams karakter

Recente stories