De beste plek voor een mooie uitdaging

Een advertorial in de MT500? Waarom zou Iv-Groep dat doen? Het kost een lieve duit, je bereikt er maar een beperkte groep mensen mee en zeker niet de juiste doelgroep, vinden ze. Toch hebben ze besloten er dit keer wel eentje te plaatsen. Waarom? Directeur Rob van de Waal legt uit.

De beste plek voor een mooie uitdaging

“Allereerst: Iv-Groep is een ingenieursbureau. We ontwerpen de geweldigste constructies en bouwwerken. Wat te denken van de deuren van de Panamasluizen, offshoreplatforms en grote bruggen en sluizen in het hele land? We werken ook voor grote industrieën, zoals Tata en FrieslandCampina. Best indrukwekkend allemaal, maar het valt op dat maar weinig mensen dat weten. Ja, onze opdrachtgevers weten ons goed te vinden; dat is natuurlijk het belangrijkste. En ook voor nieuwe medewerkers zijn we een aantrekkelijke partij, al kan dat nog beter. Er staan bijvoorbeeld nog steeds veel vacatures open, soms zelfs voor langere tijd. Hoe dat komt? Doordat onze naamsbekendheid nog onvoldoende is, denken wij. En daar willen we wat aan doen.”

‘We focussen op grote, complexe klussen – het moet wel interessant zijn natuurlijk’

Complexe klussen

“We zijn een aantrekkelijke werkgever, met mooie arbeidsvoorwaarden en we betalen goed. Daar ligt het in ieder geval niet aan. Onze medewerkers zijn ons dan ook trouw; het verloop is zeer laag. En het werk is interessant; we zijn actief op een breed terrein, dus er zijn voldoende ontplooiingsmogelijkheden. Als je de ambitie hebt, bieden wij volop ruimte voor een mooie carrière. We focussen op grote, technisch vaak complexe klussen. Er moet natuurlijk wel een uitdaging aan zitten; ons motto is niet voor niets: ‘Passie voor techniek.’ Het draait echter niet alleen maar om techniek; wij hebben ook oog voor maatschappelijke ontwikkelingen als duurzaamheid. Daarin zijn we zelf in slechts een aantal jaren flink veranderd. Waren we tien jaar geleden nog een belangrijke speler in het ontwerpen van offshore olie- en gasplatforms, nu richten we ons – en met succes – op de offshore wind. De meeste transformatorplatforms, onderdeel van de windmolenparken op zee, zijn ontworpen door Iv-Offshore & Energy. Die ontwikkeling zie je ook bij de infraprojecten en onze werkzaamheden voor de grote industrieën. Zelfs met het verduurzamen van schepen houden wij ons bezig.”

Aantrekkelijke werkgever

“Nog even terugkomend op de oorspronkelijke vraag: waarom staan we met de Iv-Groep nu opeens in deze editie van de MT500? Vooral omdat we trots zijn dat we opgenomen zijn in de lijst van vijfhonderd aantrekkelijkste werkgevers, natuurlijk. Maar ook omdat we vinden dat meer mensen ons moeten kennen. We willen graag dat iedereen weet waarom we zo trots zijn op alles wat onze medewerkers doen en presteren. Dat kan goed met zo’n advertorial, toch?”

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Recente stories