Data als basis voor actieve groei

Data krijgt bij veel bedrijfskritische IT-projecten een steeds grotere rol, zeker gezien alle ontwikkelingen rondom GenAI. Voordat bedrijven optimaal van nieuwe technologieën kunnen profiteren, moeten ze wel hun data op orde hebben. Info Support helpt hen dit te realiseren.

Data als basis voor actieve groei

Meer dan ooit bepaalt data of je als organisatie effectief en daadkrachtig kunt acteren. “Dit vereist dat data van goede kwaliteit is, maar ook continu op het juiste moment en voor de juiste gebruiker beschikbaar is”, zegt managing consultant Niels Naglé. “We merken dat veel bedrijven een volgende stap met data willen zetten, mede omdat ze zich realiseren dat dit nodig is om de mogelijkheden van GenAI te benutten. Maar in de praktijk blijkt vaak dat ze hun data nog niet op orde hebben. Daarom is het belangrijk om eerst in kaart te brengen waar de organisatie op dit moment staat en waar die naartoe wil. Denk aan welke data er al beschikbaar is en welke historie deze data heeft. Ook de kwaliteit van de data en waar en door wie deze wordt gebruikt speelt een rol. Wij helpen organisaties door in nauwe samenwerking een datastrategie op te zetten, zodat er een solide fundament ligt.”

‘Om echt impact met data te maken, is een andere manier van werken nodig’

Toekomstbestendige oplossingen
Info Support kan voor iedere organisatie passende dataoplossingen ontwerpen, ontwikkelen en beheren: van architectuur tot implementatie. “Hierbij focussen we ons continu op de vraag hoe data de bedrijfsdoelstellingen verder kan ondersteunen”, zegt Naglé. “Onze kracht is om toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen die robuust, schaalbaar en flexibel zijn, zodat een bedrijf op een agile en datagedreven manier verder kan werken aan het nog meer actionable maken van zijn data. Denk aan het kwalitatief doorontwikkelen van data met AI, maar ook aan het opleiden van ontwikkelaars en datagebruikers middels (maatwerk)trainingen vanuit ons kenniscentrum. Zo helpen we onze klanten om effectiever en (kost)efficiënter te groeien.”

DataOps
“Om echt impact met data te maken, is wel een andere manier van werken binnen de organisatie nodig”, gaat Naglé verder. “Dit gaat verder dan alleen het ontwikkelen en onderhouden van applicaties en platformen. Datagedreven werken vereist dat echt iedere medewerker zijn steentje bijdraagt aan het creëren van kwalitatief goede data en inzichten. Deze mindset is een essentiële stap in de reis naar een datagedreven organisatie. Wil je weten waar jouw bedrijf kan groeien op datagedreven werken en hoe je AI binnen jouw organisatie kunt professionaliseren? Vraag dan een vrijblijvende data readiness scan aan via onze website.”

Recente stories