Daadkrachtige leiders, sterk moreel kompas

Daadkrachtige leiders, sterk moreel kompas

Whyz, vorig jaar verkozen tot beste zakelijke dienstverlener en beste executive-searchbureau, scoort wederom hoog op alle subcategorieën binnen de MT1000. Een mooie mijlpaal. Whyz is uitgegroeid tot een kenniscentrum met langetermijnvisie op transformaties. Analytisch, persoonlijk en daadkrachtig.

Leiderschap herontwerpen voor de 21e eeuw. Deze missie beweegt het team van Whyz Executive Search. Whyz zoekt, samen met opdrachtgevers, naar antwoorden op uitdagingen voor organisaties en leiders. Nu, maar ook in de verre toekomst. “Een wereld in transitie vraagt om daadkrachtige leiders met een langetermijnvisie en een scherp afgesteld moreel kompas. Hiervoor zijn inspiratie en een open vizier voor maatschappelijke ontwikkelingen onontbeerlijk”, zegt Mischa Voogt-Koole, managing partner bij Whyz.

Verandervermogen

Het Leidse executive-searchbureau is gespecialiseerd in het bemiddelen van kandidaten voor posities in toezicht, bestuur, directie en senior managementniveau. Jaarlijks worden ruim honderd rollen ingevuld, middels een marktbrede search naar de beste kandidaten. De mondiale vraagstukken van vandaag en morgen – van duurzaamheid en ethiek tot technologie en geopolitiek – vragen immers niet alleen om wendbare organisaties, maar bovenal om toekomstvormend leiderschap én management. “Bij Whyz is onze searchafdeling continu bezig met het searchen en in kaart brengen van professionals die transities succesvol kunnen begeleiden. Visionairs met lef, verandervermogen, een disruptieve mindset én reflecterend vermogen. Eigenschappen die onmisbaar zijn om als leider de top te bereiken, te blijven groeien en op dat niveau te blijven presteren”, aldus Voogt-Koole.

‘Om transities succesvol te begeleiden, is behoefte aan leiders met lef en verandervermogen’

Persoonlijke aanpak

Whyz biedt haar opdrachtgevers toegang tot de new generation leaders. “Om een visie te vertalen naar werkelijkheid, zijn toekomstvormende veranderaars nodig”, stelt Voogt-Koole. In de zoektocht naar deze schaarse doelgroep kiest Whyz voor een persoonlijke aanpak en gaat hierin een stap verder dan de meeste executive-searchbureaus. Mede door de inzet van een grote researchafdeling, ondersteund door de nieuwste technologieën, vindt Whyz verrassende kandidaten buiten de gebaande paden.

Voogt-Koole: “Van aanstormende talenten tot professionals die hun sporen al hebben verdiend. Ons team is goed op de hoogte van de profielen van de kandidaten in ons netwerk, de markten waarin zij opereren en de resultaten die daarin zijn geboekt. Soms bevinden de beste talenten zich wat meer onder het oppervlak, maar met onze aanpak lukt het ons steevast om deze boven water te krijgen. We zoeken altijd het beste profiel voor onze opdrachtgever en ondersteunen kandidaten tegelijkertijd bij het realiseren van hun eigen middellange- en langetermijndoelen.”

Verantwoordelijkheid nemen

Behalve het verbinden van een nieuwe generatie leiders aan opdrachtgevers neemt Whyz zelf ook zijn verantwoordelijkheid en stelt in zijn werkwijze mens, milieu en maatschappij centraal. “Een purpose hebben en tegelijkertijd een gezond en succesvol bedrijf runnen, kan heel goed hand in hand gaan. Sterker nog, het kan zelfs als katalysator dienen voor positieve verandering in de bestuurskamer. Vanuit deze mindset kijken we naar de uitdagingen voor leiders in een snel veranderende wereld. Door de juiste vragen te stellen en goed naar onze opdrachtgevers te luisteren, kunnen we als geëngageerde gamechanger in het executive-searchlandschap een positieve bijdrage leveren”, aldus Voogt-Koole.

Diversiteit en inclusie

Door doelgericht op Diversiteit & Inclusie (D&I) te sturen, lukt het teams doorgaans beter om complexe problemen op te lossen. “Op dit vlak kunnen wij zelf het meest bijdragen en voor onze opdrachtgevers een impactvol verschil maken. Vanuit onze expertise en rol willen we een bijdrage leveren aan een samenleving waarin gelijkheid, diversiteit en inclusie centraal staan. We zetten ons structureel in om D&I in de top van het bedrijfsleven en binnen teams te optimaliseren. Verscheidenheid op gebieden als gender, leeftijd, culturele achtergrond en geaardheid draagt bewezen bij aan het succes van organisaties. Het samenstellen van écht diverse teams is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Inzetten op de kracht van verscheidenheid heeft alleen kans van slagen als dit samengaat met een inclusieve bedrijfscultuur met gemeenschappelijke onderliggende waarden en normen.”