Cyberweerbaarheid schiet tekort

Tanium brengt endpointdata snel, betrouwbaar en volledig samen op één schaalbaar platform. Het resultaat: bedrijven beschikken over een IT-systeem dat weerbaar is tegen ransomware. “Cybersecurity moet meer chefsache worden: het beïnvloedt het succes van een bedrijf.”

Cyberweerbaarheid schiet tekort

Ransomware is uitgegroeid tot een miljardenbusiness. “Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld betaalde losgeld per gijzeling 9 miljoen dollar bedraagt”, zegt Wytze Rijkmans, Vice President van Tanium. “Toch onderschatten veel bestuurders de risico’s van cybercrime. Ze denken dat het alleen anderen overkomt. Niet dus. Eén verkeerde muisklik en een cybercrimineel bekijkt ongemerkt cruciale data en sluit je systeem af tot je het losgeld in cryptomunten hebt betaald. Als de hack in het nieuws komt, loop je ook nog eens reputatieschade op.”

‘Dankzij ons platform heb je realtime inzicht in al je endpoints’

Dashboard

Volgens Rijkmans ontbreekt het organisaties vaak aan een goed doordachte endpointstrategie. “IT-netwerken zijn zo groot en complex geworden, dat ze duizenden tot miljoenen endpoints bevatten. Zo’n 60% van de organisaties heeft meer dan 25 tools om IT en security te managen. Het gevolg: ze hebben geen overzicht over welke devices ze hebben, laat staan wat daarop gebeurt. Het duurt weken om data te achterhalen en dan zijn de resultaten vaak niet eens betrouwbaar. Als zich dan een incident voordoet, zijn organisaties te laat.”

Tanium biedt endpointmanagement vanuit één platform. “Dankzij ons platform en dashboard heb je realtime inzicht in al je endpoints”, zegt Rijkmans. “Je kunt meteen signaleren, analyseren en oplossen, zodat je schade voorkomt. Ook kun je met ons platform alle assets en het softwaregebruik managen. Zo word je niet onverwachts geconfronteerd met een miljoenenclaim.”

Cloud

“Het Tanium-platform wordt al jaren gebruikt door banken, overheden en meer dan de helft van de bedrijven uit de Fortune 500”, zegt Rijkmans. “Met de komst van ‘Tanium as a Service’ is ons bewezen platform nu ook vanuit de cloud beschikbaar voor bedrijven vanaf duizend endpoints. We werken hierbij samen met zorgvuldig geselecteerde en getrainde partners die verschillende gespecialiseerde diensten rondom ons platform hebben gecreëerd. Tanium blijft binnen dit model altijd direct in contact met klanten en houdt hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het afgelopen jaar zijn we flink gegroeid in EMEA. Ken je Tanium nog niet? We komen graag langs om een assessment te doen dat precies laat zien wat je in huis hebt, hoe kwetsbaar de organisatie is en welke besparingen je met ons platform kunt realiseren.”

Recente stories