Currence vernieuwt iDEAL en breidt uit

iDEAL is de belangrijkste omnichannel betaalmethode van Europa. iDEAL krijgt een nieuwe IT-infrastructuur met API’s en daarvoor zoekt Currence innovatieve, ondernemende IT-professionals, zoals creatieve product developers, solution architects en UX-designers.

Currence vernieuwt iDEAL en breidt uit

In 2022 lanceert Currence het vernieuwde iDEAL. Dankzij een nieuwe infrastructuur kunnen Currence en andere deelnemers makkelijker zelf value added services voor iDEAL ontwikkelen en aanbieden. Bovendien kunnen webwinkels en betaaldienstverleners via de iDEAL-hub met API’s makkelijker en sneller aansluiten op iDEAL. Hiermee loopt iDEAL vooruit op de snelle veranderingen in smart commerce. iDEAL heeft met 1 miljard transacties per jaar een marktaandeel van 70% onder Nederlandse kopers en is veruit de grootste ‘online banking e-payments’-dienst (OBeP)van Europa.

Currence 2.0

Currence is producteigenaar van iDEAL, iDIN (voor digitaal identificeren) en (digitaal) Incassomachtigen. “Wij staan al vijftien jaar aan de frontlinie van het digitale handels- en betalingsverkeer. Om aan te sluiten bij de nieuwe ontwikkelingen in e-payments vernieuwen we ook de Currence-organisatie, met project Currence 2.0”, vertelt CIO Eelco Laddé.

Currence werft creatieve, inspirerende IT-professionals voor het nieuwe iDEAL

“Met de nieuwe infrastructuur en een vernieuwde organisatie kunnen we sneller en makkelijker zelfstandig innoveren. Alle iDEAL-betaalinstructies lopen binnenkort via de nieuwe iDEAL-hub waarop wij en onze partners flexibel kunnen doorontwikkelen, zonder dat aangesloten deelnemers hun eigen betaalsystemen moeten aanpassen. We kunnen zelfstandig innovatieve diensten ontwikkelen die ons aanbod uitbreiden en onze propositie aantrekkelijker maken. Onze bedrijfscultuur groeit daarin mee.”

Uitdaging

Currence is een slanke fintech-organisatie met korte communicatielijnen. “Om onze technologische en organisatorische ambities waar te maken, willen we het aantal medewerkers verdubbelen.”
Eelco Laddé maakte begin 2021 zelf de overstap van ABN AMRO naar Currence: “Vanuit mijn jarenlange ervaring op het scheidingsvlak van betalingsverkeer en innovatie was deze overstap een perfecte uitdaging. De integriteit en betrouwbaarheid van Currence en van iDEAL staan als een huis. Nu gaan we verder innoveren en uitbreiden, en is er ruimte voor toegewijde, inspirerende IT-professionals.”

Recente stories