Complete ICT-dienstverlening onder één dak

SCC (inmiddels Misco Solutions) in Bodegraven is de afgelopen jaren uitgegroeid tot allround ICT-dienstverlener. Met een compleet portfolio van ICT-oplossingen en een sterke focus op specifieke marktsegmenten is SCC in staat snel en doeltreffend in te spelen op de ontwikkelingen in de ICT-markt.

“SCC helpt ondernemingen en overheidsorganisaties bij het inrichten, integreren en beheren van hun ICT-omgeving om daar maximaal rendement uit te halen”, zo vat SCC-directeur Wim Uiterdijk de activiteiten van de ICT-dienstverlener samen. “Dat is heel breed, van advisering over en inrichting van werkplekken en infrastructuur tot en met het overnemen van complete servicedesks en 24/7 remote support. We kunnen dat aanbieden met een SLA (service level agreement) van maximaal vier uur. Een dergelijke extreme SLA is alleen haalbaar als je zoals SCC alles onder één dak hebt. In Bodegraven hebben we een magazijn van 10.000 m² en onze technokoeriers zijn waar ook in Nederland binnen vieruur ter plekke en hebben de apparatuur gerepareerd of vervangen.”

Bring Your Own 3

“We hebben de afgelopen tijd goed gekeken naar hoe de markt zich technologisch ontwikkelt en hoe gebruikers omgaan met die technologie. Op basis daarvan hebben we een portfolio ontwikkeld waarmee we heel flexibel kunnen inspelen op die marktontwikkelingen.” De SCC-directeur noemt als voorbeeld Bring Your Own (BYO), de trend om medewerkers hun eigen apparatuur te laten gebruiken op het werk. “De gebruiker van nu wil de allerbeste apparatuur, en dan liefst alle drie devices: smartphone, laptop en tablet. Wij noemen dat BYO 3. Als je dat als werkgever wilt faciliteren, loop je tegen een aantal problemen aan, met name op het gebied van veiligheid, beheer en productiviteit. SCC heeft daarvoor een passende oplossing.”

SCC kan zijn werkplekdienstverlening – inclusief mobiliteit – tevens onderbrengen in een financiële constructie, stelt Uiterdijk. “Een organisatie hoeft dan geen ICT-apparatuur aan te schaffen, maar neemt voor een vast bedrag per maand een compleet ingerichte werkplek af, inclusief alle mobiele faciliteiten en volledige service en support. Wij zorgen voor een betrouwbare en optimaal beveiligde mobiele omgeving, waarin de medewerker zijn mobiele devices zowel zakelijk als privé kan gebruiken.”

‘SCC is het ICT-dienstencentrum voor de Nederlandse overheid’

Printen uit de cloud

SCC heeft een datacenter ingericht waarin naast alle werkplekfaciliteiten ook servercapaciteit zal worden aangeboden, licht Uiterdijk toe. “We gaan organisaties servercapaciteit aanbieden vanuit de cloud. We gaan daarbij uit van het hybride cloudmodel. Veel organisaties willen wel informatie naar de cloud brengen, maar zelf het beheer houden over hun eigen servers en gevoelige bedrijfsgegevens. Wij migreren die informatie en systemen voor ze naar een cloudomgeving waarin we dat faciliteren.”

Een andere ontwikkeling die Uiterdijk signaleert, is de toenemende printbehoefte. “Juist doordat alles digitaal wordt, wordt er steeds meer geprint. De vraag is dan hoe efficiënt er wordt geprint binnen een organisatie. SCC brengt de printeromgeving in kaart en optimaliseert het printerpark aan de hand van het gebruik. SCC kan vervolgens het volledige printerpark overnemen en terugleggen in een prijs per geprinte pagina. We leveren daarbij complete remote support op het printerpark, inclusief het voorraadbeheer van supplies als toner en papier.”

Deze volledig merkonafhankelijke Managed Print Services zijn uniek in Nederland, benadrukt Uiterdijk. “We kunnen dit aanbieden omdat we alles zelf in huis hebben. We zijn nu volop bezig met de volgende stap: printen uit de cloud. Het wordt straks mogelijk om via een app op je smartphone te printen in een ruimte waar je dat wilt. Denk aan een gemeentehuis, hotellobby of supermarkt. Ook hier kunnen we alles verzorgen, van het plaatsen van de printer tot en met complete managed services.”

ICT-dienstencentrum overheid

“SCC is van oudsher sterk in specifieke marktsectoren, zoals overheid, onderwijs, zorg, handel en industrie en zakelijke dienstverlening. In de overheidssector nemen we een buitengewoon krachtige positie in, zowel bij de rijksoverheid als bij de gemeenten. We beheren bijvoorbeeld vrijwel alle werkplekken bij het rijk. Ik kan dan ook stellen dat SCC het ICT-dienstencentrum van de Nederlandse overheid is.”

Ook in de andere genoemde sectoren is SCC prominent vertegenwoordigd, aldus Uiterdijk. “We spreken de taal van die verschillende markten, kennen de problematiek en de uitdagingen en kunnen onze bestaande oplossingen daaraan aanpassen.”
De dienstverlening van SCC reikt verder dan de Nederlandse grenzen, tekent Uiterdijk daarbij aan. “We hebben bijvoorbeeld onlangs in samenwerking met een partner alle ICT-apparatuur bestemd voor de Ghanese verkiezingen in september, naar Ghana verstuurd. Ook dit is een voorbeeld van de innovatieve diensten en producten die we ontwikkelen op basis van de behoefte in de markt.”

De kwaliteit van de dienstverlening van SCC wordt onder meer geborgd door de ISO9001- en (binnenkort) ISO27001-certificering en de projectaanpak volgens de Prince 2-methodiek, stelt Uiterdijk. “SCC heeft de hoogste status als reseller en system integrator van top ICT-merken, met eigen gecertificeerde medewerkers.”

SCC zit nu absoluut in een groeifase en dat begint ook financieel zijn vruchten af te werpen, benadrukt Uiterdijk. “Als je in staat bent om in te springen op relevante marktontwikkelingen, als je focust op de segmenten waar je sterk in bent en je organisatie daarop inricht, bouw je een fantastische marktpositie op. Binnen vijf tot tien jaar zal het hele ICT-landschap weer veranderd zijn. SCC is daar nu al klaar voor.”

Complete ICT-dienstverlening onder één dak

Recente stories