Cocreatie stimuleert innovatie

De huidige digitale transformatie heeft een grote invloed op businessontwikkelingen. Wie alle IT-taken zelf in handen wil houden, loopt zelfs het risico om de boot te missen. Algemene IT-taken uitbesteden creëert ruimte voor innovatieve ontwikkelingen, is de ervaring bij COMPAREX.

Cocreatie stimuleert innovatie

“Voor welke uitdaging staat een organisatie; dát is essentieel. Daarna volgt, uit het brede scala van software, de technische ondersteuning. Oplossingen bestaan steeds vaker uit cocreaties”, vertelt Michel van Teijlingen, General Manager COMPAREX Nederland. “Fabrikanten zoeken aanvullende technologie op om een gezamenlijke propositie naar de markt te brengen die klanten ondersteunt in businessdoelstellingen. Onze waarde zit in het multi-vendorbeleid plus de kennis en kunde om deze cocreaties te realiseren.”
COMPAREX ondersteunt klanten in hun digitale ontwikkeling met onafhankelijk advies, services, productadvies, professionele clouddiensten en de aankoop en het beheer van softwarelicenties. De Nederlandse organisatie is onderdeel van de COMPAREX Group, die in 35 landen actief is, kan bogen op ruim 30 jaar ervaring en 2450 medewerkers heeft op 80 locaties in Afrika, Amerika, Azië en Europa.

Software en IT zijn in toenemende mate bepalend voor de concurrentiepositie van bedrijven

Businesspartner

Met alle cloudontwikkelingen willen klanten de IT-omgeving anders beheren. Managed Services is het antwoord van COMPAREX om aankoop, beheer en migraties van gewenste technologie te ondersteunen. “In de digitale transformatie vormt software in toenemende mate de kern van organisaties. Dat vereist adequate inrichting.”

Met Managed Services ontzorgt COMPAREX klanten volledig. Het Portfolio Management Platform bijvoorbeeld, geeft inzicht in welke applicaties aanwezig zijn. Dit leidt onder andere tot kostenvermindering, voorkomt veiligheidsrisico’s en verbetert onderhandelingsposities. Unified Cloud Management for Office 365 helpt organisaties met de migratie én het actief gebruiken van de technologie.

Open cultuur

Als wereldwijd opererende organisatie ontwikkelde COMPAREX Managed Services dusdanig, dat voor iedere organisatie licentiebeheer efficiënter kan en helpt met compliance. Vanuit Duitsland gaan nieuwe oplossingen de wereld in. “Vanwege de culturele verschillen heeft ieder land de daarop aansluitende benadering. In Nederland bijvoorbeeld, loopt de adoptiegraad voor cloudoplossingen ruim twee jaar voor op Duitsland. Dan werkt ‘one size fits all’ niet. Bij internationaal opererende klanten sluiten we ook altijd aan op de structuur en de behoefte per land.”
De kracht van COMPAREX in Nederland, met 220 medewerkers, komt, aldus Van Teijlingen, mede door de open cultuur, zowel in- als extern, en de platte structuur. “Ook voldoende ruimte voor ontspanning is essentieel. Je prettig voelen en de kans krijgen om je te ontwikkelen; dat is dé basis voor groei.”

Recente stories