Cloudsoftware maakt HR leven makkelijker

HR-softwareleverancier Visma | Raet zet grote stappen. In augustus werd de BPO-business een zelfstandig bedrijf met focus op de zakelijke markt en ging Visma l Raet zich geheel op cloudsoftware richten. Daardoor wordt de missie om HR te verlossen van de administratieve last versneld. Directeur Gerard Schiebroek legt uit.

Cloudsoftware maakt HR leven makkelijker

“We hebben ons dit jaar eigenlijk opnieuw uitgevonden. Van oudsher leveren wij software voor de personeelsadministratie en salarisverwerking plus een aantal aanpalende modules, alsmede een flink stuk business process outsourcing (BPO). Tot 1 augustus 2021 deden wij dat voor de centrale en lokale overheid, zorg en onderwijs én de zakelijke markt. Die laatste markt is nu ondergebracht in ons nieuwe zusterbedrijf Visma | YouServe. Wij gaan als Visma | Raet verder als software- en payrollleverancier gericht op de centrale en lokale overheid, onderwijs en zorg. Die bedienen wij vanuit een SaaS-concept: software af te nemen uit de cloud. Dat geeft meteen een heel andere dynamiek aan het bedrijf. Vroeger waren we een bedrijf met meer dan duizend werknemers, van wie vierhonderd in BPO en services. Die zijn ook naar Visma | YouServe gegaan. Wij hebben nu een bedrijf met ruim 550 werknemers, van wie meer dan de helft in softwareontwikkeling.”

‘Wij profileren ons op de markt als een echte thought leader’

Thought leader

Die nieuwe focus geeft Visma | Raet meteen een veel scherper profiel; het bedrijf is in alle domeinen nu minimaal runner-up of marktleider, bijvoorbeeld 65% in de gemeentelijke overheid. In het vroegere zakelijke domein was men meer een challenger. Schiebroek: “Wij kennen onze klanten en markten door en door. Daarmee onderscheiden we ons; wij zijn een echt kennisbedrijf gefocust op de HR-administratie. Bij ons is HR de corebusiness; daarin is de functionaliteit van onze software diepgaand, zeker op het terrein van wet- en regelgeving. Daarnaast profileren we ons op de markt als een echte thought leader. Wij doen veel onderzoek. Neem corona. Wat betekent thuiswerken voor je (onbelaste) woon-werkvergoeding? Willen mensen nog wel terug naar kantoor? Wat moet er gebeuren met het door corona sterk oplopende vakantiestuwmeer? De inzichten uit die onderzoeken delen wij met onze klanten en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Schiebroek vervolgt: “Wat we ook elk jaar doen is inspelen op de miljoenennota, de derde dinsdag in september. Op onze website kun je aan het eind van die dag al zien wat de maatregelen die het kabinet aankondigt betekenen voor je salarisstrook. En we organiseren dit jaar, samen met onze partner JINC, een Prinsjesdag voor Jongeren en bieden een Jongeren Miljoenennota aan.”

Best practices

Een ander belangrijk USP komt voort uit het feit dat Visma | Raet sinds 2018 onderdeel is van de Visma-groep. Dit Noorse softwarebedrijf is met ruim 13.000 werknemers en een omzet van 2 miljard euro een top-vijfspeler op de Europese markt. Door gebruik te kunnen maken van best practices heeft Visma | Raet nog meer slagkracht. Bijvoorbeeld op het terrein van security. Visma heeft een speciale afdeling ethical hackers en specialisten die het darkweb monitoren.

Schiebroek: “Daar hebben wij veel profijt van. En zeker ook van de omvangrijke kennis aangaande de ontwikkeling van cloudsoftware. Hierdoor krijgen wij veel meer body dan wanneer we een opzichzelfstaand bedrijf zouden hebben. Verder hebben de Visma-bedrijven een ‘connected experience’ opgebouwd, waarin de voordelen van ERP-toepassingen en specialistische software worden gecombineerd. Zo kunnen wij bij onze zusters de beste oplossing zoeken als we die zelf niet in huis hebben en die makkelijk integreren. Kortom, wij hebben het beste van twee werelden en ook daarmee onderscheiden we ons. En wil je niet met een Visma-oplossing werken, dan koppelen wij eenvoudig aan software van een derde partij.”

HR in 60 seconden

Visma | Raet wil de komende jaren alle klanten naar de cloud migreren; dat geeft meer flexibiliteit en kostenvoordelen en is daarnaast veel veiliger. Op dit moment is ruim de helft van de klanten al overgestapt. Schiebroek: “Doordat al onze nieuwe software uitsluitend in de cloud stack beschikbaar komt, stimuleert dat onze ‘on premise’-klanten ook om over te stappen. Maar de echte grote driver is een nieuwe app die een enorme verbetering van de user experience oplevert: tagline, HR in zestig seconden. Wij willen dat een medewerker straks op een app in zestig seconden al zijn HR-issues kan regelen: declaraties indienen, ziek of beter melden, verlof aanvragen, salarisstrook inzien, adresgegevens wijzigen, etc. Veel van die functionaliteiten zijn nu al beschikbaar en elk kwartaal rollen we nieuwe modules uit. De app levert een grote kostenbesparing en veel meer gemak voor de gebruikers op. Dat is ook de kern van onze missie: het leven van HR makkelijker maken door het grootste deel van de HR-administratie te automatiseren en daarmee dus medewerkers, managers en HR-functionarissen van die last te verlossen en tijd te besparen.”

Recente stories