Blijvend ontwikkelen: sterk in je werk

Drinkwaterbedrijf Vitens scoort een hoge notering in het MT500-onderzoek. “Mooi! Het is fijn dat onze peers ook erkennen dat het een mooi bedrijf is om voor te werken, in een omgeving die snel verandert”, zegt Marike Bonhof, directielid Vitens.

Blijvend ontwikkelen: sterk in je werk

“We staan voor de transitie van ambachtelijk gestuurd naar een datagestuurd bedrijf. Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland en levert dagelijks 1 miljard liter water aan 5,7 miljoen klanten, waaronder ruim 400.000 bedrijven. We dragen actief bij aan de verduurzaming en de beschikbaarheid van schoon en voldoende drinkwater. Kenmerkend voor Vitens is dat wij vakmanschap met innovatie combineren; wat ons betreft een gouden combinatie. De productie en infrastructuur slim verduurzamen is een voortdurend proces. We trekken hiervoor professionals met expertise en lef aan, een waardevolle toevoeging aan de diversiteit binnen onze organisatie.”

Passie voor water

Bonhof vervolgt: “Mensen zijn de belangrijkste pijler in ons bedrijf en onze strategie. Wij geven professionals volop ruimte en invloed op hun eigen werkzaamheden: ‘Sterk in je werk!’ Bij Vitens krijg je veel kansen, kun je doorgroeien en krijg je snel de gelegenheid om grote verantwoordelijkheid te nemen. Je ziet dat mensen die de bereidheid tonen om in zichzelf te investeren graag bij Vitens komen werken. Hier kun je je blijvend ontwikkelen. Ons product doet er écht toe. Veel van onze medewerkers hebben echt een passie voor water. We staan samen voortdurend voor de maatschappelijke uitdaging om onze bronnen te beschermen en voor voldoende water te zorgen.”

Uitdagend en complex

Bonhof: “We geven graag ruimte aan goede omgevingsmanagers. Vitens heeft een flink bereik met vijf provincies in het leveringsgebied en kent een zeer groot aantal stakeholders. Dat maakt dat onze vraagstukken altijd uitdagend en complex zijn. Wij kiezen bewust voor onze klant en zijn continu in gesprek met onze omgeving. Elke nieuwe vraag, vraagt om een antwoord van ons.”

Ze besluit: “Voor de transitie naar een datagestuurd bedrijf, met een mensgericht uitgangspunt, gaan we aan de slag met technische professionals en mensen met een ICT-achtergrond. Van technisch geschoolde medewerkers tot dataspecialisten.”

‘De transitie naar een datagestuurd waterbedrijf vraagt om professionals met lef’

Samen in een stroomversnelling

Recente stories