Betere energie voor de toekomst

Total Gas & Power Nederland combineert de marktkracht van zijn internationale moederbedrijf met de flexibiliteit van een start-up, vertelt directeur Arnaud Wyers. Het bedrijf wil nadrukkelijk bijdragen aan de veranderingen die nodig zijn in de Nederlandse energietransitie.

Betere energie voor de toekomst

De aanwezigheid van Total Gas & Power in Nederland is gericht op de lange termijn, aldus Wyers. “Binnen de divisie Gas, Renewables & Power bouwen wij aan de toekomst door betere energieoplossingen te ontwikkelen. Als gevolg van de energietransitie hebben bedrijven te maken met steeds complexere energievraagstukken. Er is een groeiend aanbod van technologische opties. Wij helpen onze klanten om hierin slimme keuzes te maken.”

Energietransitie

“Zelf hebben we ook keuzes gemaakt. Omdat Total grote ambities heeft binnen de energietransitie, heeft het fors geïnvesteerd in duurzame alternatieven, vertelt Wyers: “Daartoe heeft het wereldwijd bedrijven overgenomen, zoals schone-brandstofleverancier PitPoint, marktleider in zonnepanelen SunPower, batterijenproducent Saft en energieleveranciers in België en Frankrijk. Met deze diversiteit aan expertises kunnen we grote stappen maken in de energietransitie. Ook is Total samenwerkingsverbanden aangegaan met onder meer de Good Planet Foundation, die zich wereldwijd inzet voor duurzame projecten.”

‘In diverse sectoren is nog veel winst te behalen met energiebesparing’

In Nederland is Total Gas & Power vooral gegroeid in de agrarische sector, detailhandel, horeca, zorg en datacenters. De Energiescan wijst uit dat in diverse sectoren nog veel winst te behalen is met energiebesparing. Daarin ziet Wyers een belangrijke rol weggelegd voor zijn bedrijf. “Wij beschikken over internationale en lokale informatie en kunnen klanten vertellen wat er in hun sector speelt. Met bijvoorbeeld beter energiemanagement en slim gebruik van ledverlichting kan al veel energie worden bespaard.”

Elektrische mobiliteit

Mobiliteit is van oudsher belangrijk voor Total, een markt die sterk in verandering is. Nederland loopt voorop als het gaat om elektrische voertuigen, aldus Wyers. “Daarom wil Total die markt actief helpen vormgeven. Mobiliteit zit echt in ons DNA. Iedereen kent onze tankstations. Daarom hebben we een propositie ontwikkeld, Vroaming, waarbij de klant met een laadpas overal voor hetzelfde lage tarief kan laden, ook thuis.”

Betere energie voor de toekomst

Recente stories