Beste werkgever in de reisbranche

ANWB Reizen is onlangs verkozen tot beste reisorganisatie om bij te werken. Nu we er weer massaal op uit trekken, draait het bedrijf weer op volle toeren. Ruim baan dus voor nieuwe collega’s, die heel goede arbeidsvoorwaarden krijgen en een relaxte werksfeer.

Beste werkgever in de reisbranche

Volledig georganiseerde vakanties, kampeerreizen, uitjes in eigen land … ANWB Reizen biedt een volledig, duurzaam aanbod voor de reiziger en actuele, gedetailleerde informatie voor mensen die leuke dingen buiten de deur willen doen.

Duurzaam

ANWB heeft een ‘triple zero’-ambitie: nul files, nul verkeersdoden en nul CO2. Als medewerkers duurzamer reizen naar het werk, ontvangen ze een hogere vergoeding. Iedereen heeft een mobiliteitskaart voor het ov of de ov-fiets. Elke dag kun je kiezen hoe je naar je werk reist. Of je werkt vanuit huis, want flexibel werken en flexibel reizen gaan hand in hand bij ANWB.

Sommige medewerkers zitten zelfs op grote afstand, zoals Mitzi Loos, die in Valencia woont: “Omdat we toch allemaal vanuit huis werkten vanwege corona, had ik de droom om in Spanje te gaan wonen. En die droom heb ik, mede door de ANWB, kunnen waarmaken.”

‘Er zijn veel mogelijkheden bij ANWB Reizen; als je die weet te benutten, kun je ver komen’

Eindresultaat telt

“Wij geloven dat het uiteindelijk om het resultaat gaat”, zegt Marjon Kaper, binnen de ANWB-directie verantwoordelijk voor ANWB Reizen. “Iedereen heeft allerlei verantwoordelijkheden, waarvan werk lang niet de belangrijkste is. Vertrouwen dat iemand zijn werk goed doet, is voor mij de basis. En waar, wanneer en hoe je dat doet, is jouw zaak. Dit was overigens ook vóór corona al onze visie.”

Persoonlijke ontwikkeling en plezier in het werk worden enorm belangrijk gevonden. “Er zijn veel mogelijkheden bij ANWB Reizen, en als je die weet te benutten, kun je ver komen”, zegt Alex Noordegraaf, Product Owner bij ANWB Eropuit en drie jaar geleden als stagiair binnengekomen. “Gedurende het jaar heb je gesprekken met je leidinggevende, en dan geef je aan waarin je wilt doorgroeien. Zo heb je als organisatie ook gauw door wat mensen willen. Dat is best uniek.”

Diversiteit en inclusie

Er is altijd plaats voor stagiairs en afstudeerders; doorgroeien naar een baan is een logische stap. Daarnaast zet de ANWB sterk in op diversiteit en inclusie. “We zijn er voor alle Nederlanders, ook voor mensen met een andere culturele achtergrond of een beperking. Diversiteit onder collega’s is heel belangrijk als je alle klanten en leden ook goed wilt bedienen.”

Recente stories