Beschikbaarheid en beveiliging netwerk crucialer dan ooit

De veranderende rol van de gebruiker en ICT-ontwikkelingen als cloudcomputing maken dat beschikbaarheid en beveiliging van bedrijfsnetwerken meer dan ooit cruciale factoren zijn geworden. Netwerkspecialist Vosko beschikt over de kennis en ervaring om een betrouwbare en optimaal beveiligde netwerkinfrastructuur te realiseren voor grootzakelijke klanten.

“Het netwerk is voor grote bedrijven een basisvoorziening, net als gas, water en licht”, stelt Marc Gozeling, directeur van Vosko. “IP uit de muur of uit de lucht: de basisinfrastructuur moet gewoon altijd beschikbaar zijn, met een optimale performance. Netwerken voor de grootzakelijke markt zijn allesomvattend en overal toegankelijk, waar je ook bent: op kantoor, thuis, onderweg of bij een klant. Daarbovenop wordt bepaald wie er toegang krijgt tot welke resources en met welke bandbreedte.”

Cruciaal

“Tien jaar geleden was een netwerk eenvoudig, rechttoe rechtaan en daarmee ook eenvoudig aan te leggen en te beheren”, blikt Gozeling terug. “Storingen waren daarom gemakkelijker op te sporen en te verhelpen. Nu is alles open en alom toegankelijk geworden, al die infrastructuren integreren met elkaar en met openbare infrastructuren en steeds meer informatie en applicaties zijn via de cloud beschikbaar. Netwerken worden ook niet meer alleen voor data en telefonie gebruikt, maar ook voor toepassingen als video, alarmering, signalering en bewaking. Het bedrijfsnetwerk is daarmee cruciaal geworden voor álle processen in een organisatie en niet meer alleen voor ICT.” De rol van de consument – de gebruiker van het netwerk – is ook veranderd, aldus Gozeling. “De gebruiker van nu wil met zijn eigen apparatuur (Bring your own device) overal en altijd en zowel zakelijk als privé toegang tot het bedrijfsnetwerk en internet, zonder ingewikkelde inlogprocedures en zonder zich druk te hoeven maken over de beschikbaarheid en de beveiliging. Achter het netwerkkabeltje is het daardoor ontzettend gecompliceerd geworden, terwijl het voor de gebruiker allemaal eenvoudig moet blijven. Dat vraagt meer dan ooit om een netwerkspecialist die betrouwbare geïntegreerde end-to-endcommunicatieoplossingen kan ontwerpen, realiseren en onderhouden.”

‘Kennis en betrouwbaarheid resulteren in vertrouwen en loyaliteit bij onze klanten’

Totaaloplossingen

“Vosko beperkt zich als netwerkspecialist daarom niet tot datanetworking, maar richt zich op totaaloplossingen op het gebied van data, voice en video”, benadrukt Gozeling. “We ontwerpen en leveren daarbij niet alleen een robuuste, betrouwbare en degelijke netwerkinfrastructuur, maar we helpen onze klanten ook om de beveiliging en het beheer op orde te brengen en denken mee over het beheersen van de operationele kosten. Met name de beveiliging en het redundant maken van de netwerkinfrastructuur zijn uiterst kritisch en vereisen de inzet van complexe technologieën. Vosko heeft de specialistische kennis en de producten in huis om de wensen en eisen van de klant om te zetten in innovatieve, praktische en procesondersteunende netwerkoplossingen waarin data, telefonie en video naadloos zijn geïntegreerd.” Een andere belangrijke en onderscheidende factor in de dienstverlening van Vosko is de service, stelt Gozeling. “We zijn ervan overtuigd dat je pas optimaal kunt servicen op het moment dat je bij calamiteiten en storingen ook je beste mensen ter plekke kunt krijgen. We hebben de meest geavanceerde hulpmiddelen voor netwerkmonitoring en storingsdetectie, maar we vinden dat de mensen die de meeste kennis hebben van het netwerk bij de klant ook op de klantlocatie aanwezig moeten zijn in geval van storingen. We willen excellente service bieden, en gelukkig worden we daar in onderzoeken ook heel goed op beoordeeld door onze klanten.”

Kennis en betrouwbaarheid

“Uit die onderzoeken – zoals van de Computable ICT Services Guide – komt telkens naar voren dat Vosko met name sterk wordt gewaardeerd op kennis en betrouwbaarheid”, vertelt Gozeling. “Betrouwbaarheid zowel van de oplossingen die we leveren als van de service die we bieden. En die kennis en betrouwbaarheid resulteren in vertrouwen en loyaliteit bij onze klanten. Het gebeurt dan ook regelmatig dat onze klanten Vosko aanbevelen bij hun relaties, zodat onze kring van loyale klanten zich verder uitbreidt. In die zin is Vosko in wezen een typisch familiebedrijf, heel degelijk en stabiel en met de focus niet op groei en targets maar duidelijk op mentaliteit en bedrijfscultuur, en op een vertrouwensrelatie met onze klanten.” Vosko legt zich daarmee wel beperkingen op in schaalbaarheid en groei, beaamt Gozeling. “We willen en zullen nooit het grootste bedrijf van Nederland worden, maar we willen wel de beste netwerkspecialist van Nederland blijven. Als je alleen maar wilt groeien, dan moet je onvermijdelijk concessies doen aan flexibiliteit, kwaliteit en service. We zullen dat nooit ofte nimmer doen. Het betekent dus ook dat we alleen die dingen doen waarin we steengoed zijn of willen worden en dat we weleens nee moeten verkopen aan prospects, omdat we geen mensen, middelen of tijd beschikbaar hebben om dat project goed te kunnen invullen.”

Er zijn maar weinig bedrijven als Vosko, met een omvang van rond de honderd medewerkers, die zo specialistisch en servicegericht werken op netwerkgebied, weet Gozeling. “Vosko is een gezond bedrijf, en dat willen we over tien en twintig jaar nog steeds zijn. Mensen werken ook graag bij Vosko, niet alleen vanwege onze stimulerende bedrijfscultuur maar ook omdat ze ingezet worden op omvangrijke en interessante projecten, bij grote bedrijven en instellingen. Voor de echte specialisten is dat het neusje van de zalm op netwerkgebied.”

Beschikbaarheid en beveiliging netwerk crucialer dan ooit

Recente stories