Berk is waar uw business is

“We staan in alle opzichten dicht bij de klant”, verklaart bestuursvoorzitter Michel de Graaf van Berk Accountants en Belastingadviseurs de slogan ‘Berk is waar uw business is’. Berk denkt mee met ondernemers, zowel in goede tijden als in economisch zwaarder weer.

De organisatie is geheel ingericht op kleinere ondernemingen met groeipotentie en middelgrote bedrijven tot circa duizend werknemers. Dat resulteert in een praktische en slagvaardige aanpak. “Met onze achttien vestigingen verspreid over Nederland zijn we letterlijk dicht bij onze klanten”, vertelt Michel de Graaf. “Maar de slogan staat voor meer dan alleen geografische nabijheid. Wij begrijpen onze klanten, omdat we zelf ook ondernemer zijn”, vervolgt De Graaf. “Dat praat en werkt makkelijker. Zo weten we dat zij graag duidelijkheid en een beknopt advies willen en dat krijgen ze van ons dan ook.” De combinatie van deze pragmatische instelling en het meegroeien met een onderneming zorgt dat Berk in elke fase van de levenscyclus van een onderneming aanwezig is. Ook daarvoor geldt dus dat Berk is waar uw business is.

Michel de Graaf benadrukt het onderscheidende vermogen van Berk: “Wij zijn gericht op het leveren van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Daarnaast staat het leveren van toegevoegde waarde centraal. Dit houdt in dat we verder kijken dan onze neus lang is. We kijken verder dan alleen de cijfers; we kijken ook naar de onderneming en de ondernemer. We staan hem terzijde vanuit onze kennis en ervaring en doen dat zodanig dat hij de juiste beslissingen kan nemen en zijn risico’s beter kan beheersen. Ons onderscheidende vermogen zit vooral in de manier waarop we dat doen: praktisch en slagvaardig.”

Overleven en kansen benutten

In slechte economische tijden komt het zowel op overleven als het benutten van kansen aan. Want Berk benadrukt dat die er juist nu ook zijn. En in dit soort situaties bewijst de Berk-adviseur zijn waarde. Doordat hij de klant en de sector waarbinnen deze opereert kent, is hij een goede sparringpartner om samen met de klant de situatie te analyseren en de mogelijke oplossingen te bepalen. De Graaf legt uit: “Voor een groot deel van de klanten komt het nu op overleven aan. Je moet als ondernemer kunnen omgaan met lastige situaties, moeilijke beslissingen nemen en weten waar je moet snijden. En je moet kansen benutten om beter uit de strijd te komen dan je erin bent gegaan. Wij helpen met het verzamelen van informatie, het doorgronden van de situatie en het bespreken van alternatieven, zodat de klant in staat is om de juiste beslissingen te nemen.”

Specialistische kennis

Naast de traditionele dienstverlening in accountancy en belastingadvisering heeft Berk een aantal gespecialiseerde diensten voor grote en zeer grote ondernemingen alsmede de publieke sector. Zoals Corporate Finance, IT Audit & Risk Management, Subsidie Audits en Btw-advies. De adviseurs van IT Audit & Risk Management worden bijvoorbeeld ingeschakeld bij pakketcertificatie, ondersteuning van de interne controle, pre- en post implementation audits, Sarbanes-Oxley 404-projecten en SAS 70-verklaringen. Ted Verkade, bestuurslid bij Berk, licht deze dienstverlening verder toe: “Een van onze klanten is een internationaal werkend trustkantoor. De klanten van dit kantoor zijn internationale ondernemingen die behoefte hebben aan zekerheid over de naleving van de administratieve procedures binnen dit bedrijf. In dit kader hebben wij voor deze klant in verschillende landen een SAS 70-verklaring afgegeven.”

Internationaal netwerk

Dat Berk met zijn vestigingen in Nederland regionaal sterk verankerd is, betekent niet dat internationale klanten buiten de boot vallen. Zij worden bediend met behulp van het internationale netwerk Baker Tilly International. Berk is actief lid van dit netwerk, waarin wat betreft kwaliteitsstandaarden en werkwijze gelijkgestemde kantoren uit 110 landen actief zijn. Ook behoort het netwerk tot de top acht van de wereld. Ted Verkade, regiovoorzitter EMEA van Baker Tilly International, licht de samenwerking toe: “Via dit netwerk kunnen wij bijna overal ter wereld onze klanten ondersteunen in hun activiteiten over de landsgrenzen heen. De collega’s binnen het netwerk zijn actief voor dezelfde doelgroep en werken net zo pragmatisch en slagvaardig als wijzelf. Wanneer een klant bijvoorbeeld een overname in het buitenland overweegt, kan tijd een essentiële factor zijn. Door gebruik te maken van het netwerk kan binnen een paar uur een conference call met de juiste adviseurs geregeld zijn. En kunnen wij helpen om de transactie snel rond te maken. Kortom, ook internationaal geldt: Berk is waar uw business is.”

Berk is waar uw business is

Recente stories