Altijd ‘one step beyond’

Bij Itility ontwikkelen dataspecialisten, cloudexperts en andere IT-professionals innovatieve oplossingen met technologie en data – voor én met de klanten. De ingrediënten van het succes? Hard werken, nieuwsgierig zijn, plezier maken en een gezonde dosis Brabantse nuchterheid.

Altijd ‘one step beyond’

Een verborgen parel. Zo noemt Business Developer Geert Vorstermans het bedrijf waar hij al tien jaar werkt en waar hij meerdere functies heeft vervuld. Het past bij het bedrijf dat kantoren heeft in Eindhoven, Silicon Valley en San Diego. “We hebben prachtige klanten, maar schreeuwen dat niet van de daken. Noem het Brabantse nuchterheid. We profileren onszelf liever met daden. We zijn een bedrijf dat altijd one step beyond gaat. Dat lukt ons door medewerkers de mogelijkheid te geven om hun passie te volgen en zich optimaal te ontwikkelen. En door samen met klanten te durven investeren en experimenteren.”

Pizza

Data Architect Daniel Koops is het eens met zijn collega. “Ik ben ervan overtuigd dat er in de zes jaar dat ik hier werk geen andere plek is waar ik zoveel had kunnen leren. Er wordt veel van je gevraagd, maar tegelijkertijd heb je invloed op je eigen ontwikkeling.”

‘We zijn allemaal nieuwsgierige professionals die graag puzzels oplossen’

Koops werkt op dit moment voor hightechgigant ASML. “We bouwen een applicatie waarmee we grote hoeveelheden data uit de machines van ASML trekken, die overal in de wereld staan. Doel is om aan de hand van de data storingen sneller te kunnen verhelpen.”

Gevraagd naar een andere case begint Vorstermans over pizza’s. “Bij een van onze klanten zetten we camera’s, AI en data-analyse in om de fabriekslijn zo aan te sturen, dat precies de juiste hoeveelheid kaas op pizza’s komt – om verspilling te voorkomen. We zorgen dat de onderliggende systemen met elkaar communiceren en gebruiken onze oplossing Itility Cloud Control om de hele keten van onze klant te optimaliseren.”

Puzzels

Naast gezonde maaltijden worden die pizza’s trouwens ook regelmatig aangerukt op kantoor. Operations Director Fleur Kappen studeerde negen jaar geleden af bij Itility en is doorgegroeid tot MT-lid. “We zijn allemaal nieuwsgierige professionals die het een kick vinden om puzzels voor onze klanten op te lossen. Dus ja, dan blijf je soms ’s avonds wat langer om een extra puzzelstukje te leggen, om een van de vele trainingen of technische deep dives te volgen óf om gezellig een drankje te doen met collega’s. Niet voor niets is work hard, play hard ons motto.”

Work Hard, Play Harder

Recente stories