Altijd de juiste keuze

Van de Groep & Olsthoorn is een executive search- en interimmanagementbureau. Het onderscheidt zich door zijn focus op techniek en industrie en een mensgerichte aanpak. Managing Director Gertjan van de Groep vertelt over een familiebedrijf dat al veertig jaar zwarte cijfers schrijft.

Altijd de juiste keuze

Met twinkelende ogen vertelt Gertjan van de Groep over de historie van zijn bedrijf. Over de oprichting in 1979 door zijn vader Wim en de eerste jaren van groei. “In 1997 ging ik er zelf aan de slag om de processen te optimaliseren. Dat resulteerde onder andere in een online vacaturebank: de eerste in Nederland. In 2007 nam ik het bedrijf over. Ik besloot om niet meer voor alle functieniveaus te bemiddelen, maar alleen voor het management- en directieniveau en de C-levels: vast en interim, nationaal en internationaal. Dat pakte goed uit: we groeiden elk jaar, ook in tijden van laagconjunctuur.”

‘We beschikken over een netwerk van 25.000 professionals’

Trackrecord

Vanaf het begin is Van de Groep & Olsthoorn gespecialiseerd in de techniek en industrie. Net als vader Wim heeft ook zoon Gertjan een passie voor deze branche. “Ik vind het geweldig om met bestuurders te praten over hun bedrijf. Over de processen, strategieën, visies en uitdagingen. Ze merken dan dat ik hun branche van haver tot gort ken en een volwaardige sparringpartner ben.”

Volgens Van de Groep verloopt het wervingsproces uiterst zorgvuldig, ook naar kandidaten. “Als iemand niet volledig past, onderbouwen we dat altijd, waarbij transparantie en de relatie vooropstaan. Bij de kandidaatselectie bepaalt de bedrijfscultuur 70% van een match. Je kunt een echte top-CEO zijn: als je niet past binnen een organisatie, houdt het op. Die culturele match geldt ook voor ons eigen bureau: wij werken alleen met teamplayers. De energie, passie, kennis en ervaring die daaruit voortkomt, leidt tot succesvolle afronding van opdrachten.”

Private equity

“Door ons groeiende netwerk bemiddelen we steeds vaker voor commissariaten en adviesraden”, zegt Van de Groep. “We zijn actief voor familiebedrijven, maar ook voor private equity: binnen- en buitenlandse investeerders zien dat de Nederlandse techniek en industrie er goed voor staan. Ze zoeken vaak iemand die nieuw elan in hun acquisitie kan brengen. Dat ze dan bij ons uitkomen, komt omdat we binnen ons focusgebied een van de beste van Nederland zijn. Een reputatie die bevestigd wordt door onze toppositie in de MT1000.”

Trots

Recente stories