Alles-in-éénplatform voor hr

GITP ontdekt en ontwikkelt het talent van mensen, teams en organisaties. Het bureau combineert hierbij de kennis en ervaring van adviseurs met state-of-the-art digital tools. “Dankzij deze krachtige combinatie maken we aantoonbaar een duurzame impact.”

Alles-in-éénplatform voor hr

Eind 2020 lanceerde GITP het zelf ontwikkelde Talent Intelligence Platform (TIP). “Hiermee konden bedrijven en deelnemers voor het eerst end-to-end hun eigen assessmentproces regisseren”, zegt algemeen directeur Else Slegers. “TIP is uniek binnen onze branche. Inmiddels maken al onze klanten die face-to-face-assessments afnemen er gebruik van. Zowel onze assessments als TIP scoren bovengemiddeld hoog in tevredenheidsonderzoek onder bedrijven én deelnemers.”

‘We geven klanten meer inzicht uit talentdata’

Koppeling met hr-systemen

Op korte termijn wil GITP zijn hele dienstverlening op TIP ontsluiten. “Dan zijn ook onze trainings- en coachingstrajecten en onze digitale assessments op het platform beschikbaar”, zegt Slegers. “TIP heeft een open structuur, zodat het koppelbaar is aan alle reguliere hr-systemen. Hierdoor kunnen hr-managers alle assessmentdata combineren met bijvoorbeeld performancedata, zodat ze hier analyses op uit kunnen voeren. Met onze datascientists en -adviseurs helpen we om meer inzichten uit data te halen. Dit biedt hr-managers aantoonbaar toegevoegde waarde bij hun strategische personeelsplanning of recruitmentproces.”

Inzicht in impact

Door de krappe arbeidsmarkt is de vraag naar assessments toegenomen, zowel bij selectie als het behoud van werknemers en het ontwikkelen van teams. Slegers: “Om hierop in te spelen, hebben we twee tools ontwikkeld. Easy Select is een snel assessment dat voorspelt hoe succesvol iemand kan zijn in een baan en of er een match is met het team. Met Team Flow geven we opdrachtgevers inzicht in de competenties, kracht, ontwikkelpunten en dynamiek van hun team. We relateren dit inzicht aan de bedrijfsdoelen en initiëren direct een ontwikkeltraject om de performance te verbeteren. Dankzij ons uitgebreide digitale testportfolio en onze data-analytics kunnen we vervolgens op een laagdrempelige manier over de tijd heen de impact van de trainingen in kaart brengen. Dit geeft hr-managers een unieke kijk op de ontwikkeling van hun organisatie.”

Recente stories