‘Ahead of change’ is meer dan alleen IT

Ordina helpt klanten de verandering voor te blijven door hun IT en businessprocessen te transformeren. Het onafhankelijke IT-bedrijf fungeert daarbij als een brede businesspartner. “Dankzij onze branche- en organisatiekennis hebben onze oplossingen ook echt impact.”

‘Ahead of change’ is meer dan alleen IT

Veel bedrijven lukt het niet om relevant te zijn in een continu veranderende wereld. “De reden: hun complexe en logge IT-landschap”, zegt Rik Farenhorst, directeur digital van Ordina. “Met onze Digital Acceleration-propositie helpen we bedrijven te transformeren, zodat ze slim en veilig gebruik kunnen maken van data, digitale trends en nieuwe technologieën. Zo krijgen onze klanten grip op hun IT en worden ze relevant en onderscheidend. ‘Ahead of change’ noemen we dat.”

‘Ook de organisatie moet transformeren om verandering voor te blijven’

Digital Acceleration

“Onze aanpak houdt onder meer in dat we monolithische IT-systemen ontvlechten en omvormen naar betrouwbare, herbruikbare businessbouwstenen”, zegt Farenhorst. “Net als legoblokjes zijn deze bouwstenen modulair en kun je er snel oplossingen mee creëren en naar de markt brengen. Onze kennis en kunde van moderne applicaties en cloudplatformen versnelt dit proces.”

Volgens Farenhorst is alleen een IT-transformatie niet voldoende. “Meestal moet een organisatie over de gehele breedte veranderen om écht agile te worden. Onze aanpak voorziet in diverse bewezen methodieken om organisaties te helpen bij het richten en inrichten van hun digitale bedrijfsprocessen, bij het ‘up- en reskillen’ van de workforce en de ‘way of working’ en bij het ontwerpen van innovatieve producten of diensten. Waar nodig coachen we directieteams die nog klassiek top-down managen, zodat ze leiderschapsstijlen kunnen toepassen die teams nodig hebben en die het innovatieklimaat bevorderen.”

Teamprestatie

“Per klantvraag zetten we een of meer High performance teams in”, zegt Farenhorst. “Ieder team is een multidisciplinaire mix van specialisten die complementair zijn en continu naar verbetering streven. Wat Ordina uniek maakt, is dat we in ieder High performance team experts kunnen plaatsen die precies weten wat er speelt binnen een sector. Dankzij onze domeinkennis begrijpen we de uitdagingen van onze klanten en kunnen we op alle niveaus als een volwaardige partner met hen samenwerken. Zo blijven we samen future fit.”

Recente stories