Advies om de supply chain te verbeteren

Spanning in de supply chain. Tekorten en hoge kosten testen de veerkracht van de industrie. Argon & Co helpt het grootbedrijf transformeren. Met fundamentele kennis van supply chains en een deskundig advies. Dat advies is gericht op strategie, optimalisatie en implementatie.

Advies om de supply chain te verbeteren

De naam Argon & Co was tot twee jaar geleden nauwelijks bekend in ons land. R&G Global Consultants was dat wel. Laat het gezicht van dat bedrijf nu partner zijn van Argon & Co, een wereldspeler met zestien kantoren en 550 medewerkers. Aart Willem de Wolf: “Argon & Co is expert in end-to-end supply chain en operations management. Veel van onze mensen, dat zijn er veertig in Nederland, hebben gewerkt in de toeleveringsketen en zijn daarna consultant geworden. Wij ádemen supply chain. Van procurement tot logistiek en van demand forecasting tot distributie.”

‘Wij laten zien wanneer het rendabel is om een stap te maken – en wanneer nog niet’

First time right

Bedrijven zijn wakker geschud door de kwetsbaarheid van de supply chain. Eerst was er de coronapandemie. Daarna geopolitieke verschuivingen, hoge energieprijzen en verstoringen in de toeleveringsketen. “Iedereen voelt de pijn wanneer ze de supply chain niet op orde hebben”, aldus De Wolf. “Aan enkel strategisch advies heb je dan niet veel. Als een goed voetbalteam op een knollenveld moet spelen, kun je ze met een nieuw plan het veld in sturen, maar wat komt er dan van terecht?”

De adviseurs van Argon & Co werken datagedreven en helpen daarom heel gericht wat wel én wat niet te verbeteren. Is de klantenservice op orde? Verlopen transacties ‘first time right’? Is er werkkapitaal om de operationele en administratieve processen aan te scherpen? “Wij zijn heel goed in dat verbeterproces, dat de feiten laat spreken met concrete data.”

Prettig alternatief

Volgens De Wolf is deze aanpak niet anders voor nieuwe technologie, zoals AI en robotica. “Ook nieuwe technologie moet gedoseerd worden ingevoerd”, zegt hij. “Wij kunnen heel goed laten zien wanneer het rendabel is om die stap te maken – en wanneer nog niet.”

Praktische toepassing is volgens De Wolf de kracht van Argon & Co. “Onze opdrachtgevers zeggen dat we een prettig alternatief zijn voor de Big Four. Door onze schaal in Nederland en daarbuiten leveren wij onze klanten een consistente en persoonlijke aanpak. Zo kunnen we snel impact maken door datagedreven inzichten te delen, samen te werken met onze klanten, processen te transformeren en te helpen bij het implementeren daarvan. Onze opdrachten zijn altijd maatwerk.”

Advies om de supply chain te verbeteren

Recente stories