A-merk met premium financiële dienstverlening

BMW Group Financial Services staat voor premiumproducten met een bijbehorende financiële dienstverlening. De gespecialiseerde financieel dienstverlener biedt zijn klanten daarmee onestopshopping zonder zorgen. Gemak, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de onderscheidende factoren.

BMW Group Financial Services is, evenals BMW Group Nederland, een dochteronderneming van BMW AG. Als de ‘lease- en financieringsmaatschappij van het huis’ werkt BMW Group Financial Services nauw samen met de Nederlandse BMW- en MINI-dealerorganisaties. De onderneming biedt een breed productaanbod voor zowel BMW- en MINI-dealers als voor de liefhebbers van deze merken. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing, financiering en verzekeringen. “We kennen de reparatie- en onderhoudscijfers, het afschrijvingsverloop en de restwaarde van de verschillende modellen van zeer nabij”, zegt Managing Director Michael Kreeft. “Dat maakt het mogelijk om scherp te calculeren en op maat te offreren. Als klant van een honderd procent onafhankelijke financiële partner hoef je je geen zorgen te maken over de toekomst. Wij zijn niet afhankelijk van staatssteun of andere onzekere economische factoren. Dat wil zeggen dat je nu en in de jaren hierna altijd kunt rekenen op de best denkbare financiële service. We bieden premiumproducten en daar hoort vanzelfsprekend een premiumfinancieringsmaatschappij bij. Dat geldt uiteraard voor onze auto’s, maar ook voor de sterk in populariteit toenemende BMW-motorfietsen.”

Op maat gesneden

“Hoewel we een groot aantal privérijders tot ons klantenbestand rekenen, richten we ons in het zakelijke segment met name op het midden- en kleinbedrijf”, vervolgt Michael Kreeft. “Daarbinnen onderscheiden wij ons ten opzichte van universele leasemaatschappijen nadrukkelijk met volledig op maat gesneden financieringsmogelijkheden. Dat uit zich in een grote variëteit aan financiële producten, een uitstekend serviceniveau en een hoge snelheid van handelen. Onze doelgroep bestaat uit mensen die in de showroom een keuze maken en graag direct willen weten of ze zich die keuze financieel kunnen veroorloven. Wij faciliteren die behoefte met behulp van een onlineoffertesysteem, waarbinnen de acceptatie in een kwartier duidelijk wordt. Dat is een unieke feature in deze branche. Overigens werkt dat onlineoffertesysteem alleen op locatie bij de BMW-dealer en niet bij de klant thuis, omdat wij geloven dat juist het persoonlijke contact met de dealer de beste waarborg is voor het leveren van een volledig op maat gesneden product.”

Onestopshopping

“Een andere onderscheidende factor is de constant hoge kwaliteit van het onderhoud: dat vindt standaard plaats bij de BMW-dealers en niet, zoals bij sommige leasemaatschappijen, bij niet-gespecialiseerde, universele garageketens. Die service is wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met een premiumproduct. Wij leveren onze klanten onestopshopping: uiteraard het voertuig zelf, de bijbehorende financiering, de verzekering en het onderhoud. Daarmee nemen we onze klanten alle zorgen uit handen. Die unieke combinatie van premiumproduct en premiumdienstverlening is de reden waarom wij – ook in tijden van recessie – kunnen rekenen op een trouwe klantenkring. Onze klanten zijn mensen die snel willen weten waar ze aan toe zijn en niet later onaangenaam verrast willen worden door kleine lettertjes en lastige voorwaarden.”

Groen

In hoeverre speelt de zorg voor het milieu een rol? Michael Kreeft: “De zorg voor het milieu staat bij BMW Group sinds jaar en dag bijzonder hoog op de agenda. BMW Group is al vier keer op rij verkozen tot meest duurzame autofabrikant ter wereld (Dow Jones Sustainability Index). Onze technische ontwikkelaars zijn in München al bijna tien jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van motoren die meer vermogen hebben en toch minder brandstof verbruiken en minder CO2-uitstoot geven. In de afgelopen tijd heeft BMW zich sterk geprofileerd als het groenste merk van Nederland. BMW Group is in alle opzichten innovatief, en dat wordt door steeds meer klanten gewaardeerd. De brandstofbesparende technologieën zijn in de markt gezet onder de noemer Efficient Dynamics en daar sluit onze filosofie rond de groene leasevorm met de naam Efficient Dynamics Lease naadloos bij aan. Onze auto’s, zowel BMW als MINI, zijn standaard voorzien van schakelindicatie, wat Het Nieuwe Rijden stimuleert. Zo besparen ook de wagenparkbeheerders geld. Daarmee kun je de zorg voor het milieu ook nog eens in economisch opzicht gunstig voor je laten werken.”

Motorregeling

Geldt de zorg voor het milieu ook voor BMW-motorrijders? Kreeft: “Voor het groeiende segment motorrijders is de groene component gelegen in het feit dat je met de aanschaf van een motor bewust kiest voor het mijden van files. We zien dat veel bedrijven hun werknemers naast een autoregeling ook een motorregeling bieden. We constateren met vreugde dat het merk BMW onder motorrijders steeds populairder wordt. BMW kan als een van de weinige merken die zowel auto’s als motorfietsen bieden, uitstekend voldoen aan de groeiende behoefte. Door de hoge kwaliteit van BMW-motorfietsen zijn ze ook in de privésfeer uiterst gewild. Ze zijn dan ook veilig – veelal voorzien van ABS –, sportief, zuinig en geluidsarm. Uiteraard bieden we motorrijders dezelfde uitstekende combinatie van een premiumproduct en de bijbehorende dienstverlening.”

A-merk met premium financiële dienstverlening

Recente stories