Koninklijke NEN

Koninklijke NEN

Branche
Bouw
Website
Overige informatie

Bezoekadres:
Vlinderweg 6
2623 AX Delft
Postadres:
Postbus 5059
2600 GB Delft
Telefoon: 015-26 90 390
E-mail: info@nen.nl

Bouwnormen: geheid een goede basis

Met deze slogan wil NEN Bouw benadrukken dat normen voor de Bouwsector een solide uitgangspunt vormen.

Sectoren

Bouwnormalisatie strekt zich uit over acht sectoren: bouw- en gww materialen, duurzaamheid, gas, water, klimaatbeheer, vastgoedbeheer, constructieve veiligheid en brandveiligheid. NEN is hierin actief op nationaal niveau, maar ook op internationeel (CEN en ISO) niveau.

Competenties

Omdat we bij NEN Bouw graag zelfbewust vooruit kijken, zorgen we ervoor dat we onze kerncompetenties inzetten om verder te groeien. Ontwikkelingen waar we het voortouw innemen zijn er dan ook volop. Zo noemen we graag de verdergaande internationalisering: Europese en wereldwijde normontwikkelingen waar wij aan deelnemen of actief als project leiden. Aansprekend voorbeeld is o.a. de Eurocodes die binnen afzienbare tijd de leidraad zullen worden voor bouwkundige constructies.

Actueel

Ook integraliteit in Bouwregels en Normen is een actueel thema. Het Convenant Hoogbouw is hiervan een goed voorbeeld. Alle bouwkundige disciplines grijpen hierbij op elkaar in en worden met elkaar in verbinding gebracht om tot een integrale afspraken te komen.

Innovatie

Zeker niet op de laatste plaats noemen we graag de innovaties op het gebied van Duurzaam Bouwen. Wij zijn op nationaal en internationaal niveau uitermate actief om tot afspraken te komen die ervoor zorgen dat we duurzaam produceren en bouwen. De bouwsector is een van de belangrijkste onderdelen van de samenleving en innovaties hebben in de gebouwde omgeving een enorme reikwijdte. Omdat Nederland een relatief klein land is met een hoge kennisinfrastructuur, hebben we de potentie om koploper te worden op het gebied van Duurzaam Bouwen.