Imtech ICT

Imtech ICT

Branche
ICT
KvK nummer
59699043
Opgericht
1999
Adres

Vinci doopt Imtech ICT om in Axians


Imtech ICT Nederland
Bezoekadres Hoofdkantoor

Rivium Boulevard 41
2909 LK Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 8706
3009 AS Rotterdam
Telefoon 010-4477600
E-mail info.ict@imtech.nl

Website

Vinci doopt Imtech ICT om in Axians

Imtech ICT is onderdeel van VINCI Energies en gaat uiteindelijk werken onder de naam Axians. Axians is het merk van VINCI Energies voor haar ICT-activiteiten. In de komende periode wordt er gewerkt aan de transitie naar deze merknaam. Tijdens deze transitieperiode gebruiken wij de naam Imtech ICT.

Full-Service dienstverlening

Als het gaat om uw ICT zoekt u flexibiliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit. Want alleen dan bent u in staat om uw bedrijfsprocessen op de juiste manier te ondersteunen. Daarnaast kunt u niet zonder expertise en kennis om bij te blijven voor wat betreft de snelle technologische ontwikkelingen. Want vroeg of laat staan zaken als Voice over IP, Portals, Service Oriented Architectures of Virtualisatie ook op uw agenda. En dan is het prettig om samen te werken met een ICT-leverancier die brede ervaring heeft en thuis is in verschillende markten en sectoren.

 

Uiteraard zoekt u ook een partner die goed naar u luistert en een geïntegreerd totaalaanbod kan bieden. Of wellicht heeft u behoefte aan samenwerking met een partij die u het volledige projectmanagement uit handen kan nemen; van advies en ontwerp tot beheer. Imtech ICT is die partner. Wij gaan op verfrissende wijze de dialoog met u aan, spelen snel in op uw situatie en gaan uit van overzichtelijke deelprojecten.

Imtech ICT heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland, België, Oostenrijk en Zwitserland.

Wat wij doen

Management, Consultancy, Software Services en Infrastructuur

Imtech ICT kenmerkt zich door de breedte van zijn activiteiten. Als full-service dienstverlener bundelt het bedrijf de krachten van tal van specialisten die u het beste bieden op het gebied van technologieën: van spraak- en communicatiesystemen tot complete ERP-omgevingen en van Business Intelligence-oplossingen tot Service Oriented Architectures. Onze ICT-specialisten zijn daarbij gewend om snel te schakelen. U profiteert van hun uitgebreide expertise en vermogen om gerichte oplossingen te bieden voor al uw vraagstukken.

Imtech ICT beschikt over uitgebreide kennis van een groot aantal sectoren, variërend van de financiële sector en handel & industrie tot aan de zorgsector, de automotive branche en de vrijetijdssector. Hierdoor zijn onze specialisten goed thuis in uw bedrijfsprocessen. Uniek is verder dat u bij één partner terecht kunt voor producten van verschillende gerenommeerde leveranciers zoals Avaya, Cisco, Cognos, HP, IBM en Microsoft. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en continuïteit.

Competence Centers

Imtech beslaat als organisatie met verschillende divisies op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw een bijzonder breed werkterrein. En kan hierdoor divisieoverschrijdend bezig zijn.

Daarom zijn er zogenaamde Competence Centers ingericht. Hierin worden de krachten gebundeld, bijvoorbeeld op het gebied van de zorg in het Competence Center Care and Cure. Hiermee bieden we de markt één loket waar men terecht kan voor een groot aantal specifieke oplossingen. Ook is er een soortgelijke centra voor de foodmarkt, de energiemarkt en airports.

Dit onderscheidt Imtech van zijn concurrenten op de ICT-markt en kan hierdoor veel verder gaan. Zoals voor de zorginstelling Florence in Den Haag waar een complex communicatienetwerk ingevoerd is. Data, voice en alarmering op afstand zijn hierin geïntegreerd, waarbij het zelfs mogelijk is om de patiënt thuis te monitoren, zodat tijdig kan worden ingegrepen als daar iets fout gaat.