ICT Group N.V.

ICT Group N.V.

Branche
ICT
KvK nummer
24186238
Opgericht
1978
Aantal medewerkers
1.000
Adres

ICT Group N.V.
Kopenhagen 9
2993 LL Barendrecht

Postadres
Postbus 121
2990 AC Barendrecht

Telefoon: +31 (0)88 908 2000
E-mail: info@ict.nl

Website
Social media
Overige informatie
Specialismen Embedded software engineering, Process automation, Industrial automation, Application development, Webapplication development, Cloud Computing, Logistics, Industrial Automation, Automotive, Machine & Systems, Energy, Healthcare en Digital Transformation

Het automatiseren van een complex proces tot een werkend systeem is één. Maar hoe creëer je een ICT-oplossing die veel meer oplevert? Hoe zorg je voor meer snelheid? Meer gemak? Meer duurzaamheid? Meer rendement? Dát is pas een uitdaging. ICT Group gaat die uitdaging graag aan. Want hoe ingewikkelder het project, hoe enthousiaster wij worden. En hoe ambitieuzer de doelstelling, hoe meer wij onze grenzen verleggen. Dát is wat ons drijft. En dat is waarom wij al bijna 40 jaar succesvol zijn in technologische en industriële markten.   Met meer dan 900 professionals helpen we bedrijven, producten en projecten graag verder met slimme, innovatieve, integrale en vooral uitdagende ICT-oplossingen. Heeft u een uitdaging die het maximale vraagt van ICT? Challenge us!

Strategie

Samen de uitdaging aangaan

ICT Group wil herkend worden als dé systeembouwer voor branchespecifieke én brancheoverschrijdende oplossingen. Onze uitdaging is om samen met opdrachtgevers en andere partners processen steeds efficiënter, flexibeler en eenvoudiger te laten verlopen. En zo bij te dragen aan een slimmere wereld, met name in de domeinen Cities, Industries en Healthcare.

Onze kennis in die drie domeinen groeit doorlopend omdat we dagelijks actief zijn in de onderliggende markten, zoals logistiek, automotive, industriële automatisering, machines en systemen, healthcare en energie. Hier realiseren wij oplossingen en systeemintegraties die vaak verder gaan dan het project groot is. Dit vraagt om een goede helikopterview. En om voldoende schaalgrootte, specialistische kennis én ervaring met geavanceerde ontwikkelingstechnologieën. Die eisen zijn en blijven bepalend voor onze strategische keuzes.

Buy & build

ICT volgt een ‘buy & build’ strategie, wat betekent dat we zowel anorganisch als organisch willen groeien. Wat dat eerste betreft, waren het afgelopen jaar de overnames van respectievelijk Strypes en Raster van belang. Strypes is een Bulgaarse onderneming en key preffered supplier voor onder meer ASML. Met hun snelle ontwikkelingstechnieken bieden ze ons zowel hoogwaardige nearshoring capaciteit als kostenvoordeel. Raster is een Nederlandse specialist in industriële automatisering en onder meer actief in de offshore-markt en de petrochemie. Het bedrijf biedt branchekennis die bij ICT nog niet of onvoldoende aanwezig is en versterkt bovendien onze positie bij wereldwijde spelers als Schneider Electric.

Een doorlopende uitdaging

Als resultaat van de in de afgelopen jaren gevolgde koers telt ICT ondertussen zo’n 700 rastechneuten, die met elkaar een van de grootste aanbieders in de markt vormen en een unieke combinatie van vak- en domeinkennis bieden. Zowel door onze opdrachtgevers als door ICT zelf worden zij doorlopend uitgedaagd hun kennis en expertise verder uit te bouwen. Wij doen dat onder meer in de vorm van ons up-to-date opleidingsprogramma en aan de hand van initiatieven die bijdragen aan een inspirerende en innoverende werkomgeving. Een voorbeeld daarvan is de ‘Council of 20’, een groep jonge ICT-talenten die de complete organisatie helpt bij het verleggen van grenzen.