DSW Zorgverzekeraar

DSW Zorgverzekeraar

Branche
Health Insurance and ICT
KvK nummer
24168208
Aantal medewerkers
>500
Adres

DSW Zorgverzekeraar

’s-Gravelandseweg 555
3119 XT Schiedam

Postadres
Postbus 173
3100 AD Schiedam

Telefoon: (010) 246 64 66

E‐mail: ictwerving@dsw.nl

Website
Social media

Wie zijn wij?

DSW Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar met zo’n 530.000 verzekerden. DSW heeft een regionaal karakter. Ons hoofdkantoor staat in Schiedam en is voor bijna alle medewerkers de vaste werklocatie. DSW heeft daarnaast drie loketten. Twee van de loketten zijn gevestigd op een vaste locatie; één in Delft en één in Vlaardingen. Het derde loket is mobiel en rijdt naar verschillende plekken in het de omgeving. Zo is DSW voor veel klanten dichtbij.

Wij vinden dat iedereen recht heeft op gemakkelijk toegankelijke en betaalbare zorg, van hoge kwaliteit. Zorg verzekeren is meer dan premie innen en nota’s betalen. Betrokkenheid bij de zorg en een uitstekende relatie met onze klanten en de zorgverleners is wat ons kenmerkt. Onze verzekerden kunnen rekenen op een snelle, vriendelijke en correcte dienstverlening. De afgelopen vier jaar zijn we in verschillende onderzoeken als beste vrij toegankelijke zorgverzekeraar naar voren gekomen. Dit willen we natuurlijk zo houden!

DSW is een innovatieve organisatie. DSW ontwerpt, ontwikkelt en realiseert bijna alle applicaties zelf. Alles wordt in het werk gesteld om klanten goede service te verlenen en medewerkers maximaal in hun werkzaamheden te ondersteunen. En dat gaat goed! Een voorbeeld: Declaraties van verzekerden worden gemiddeld binnen vijf werkdagen uitbetaald.

Je thuis voelen vinden we belangrijk. Onze medewerkers hoeven dus niet in een pak/mantelpakje naar kantoor te komen. Het mag natuurlijk wel, als je je maar prettig voelt. De mens staat voor ons centraal, zowel buiten als binnen ons bedrijf. Onze organisatie is plat en informeel. Ook collegialiteit vinden we belangrijk. Dit is goed voor de sfeer binnen ons bedrijf en heeft een positieve invloed op het contact met onze verzekerden en de kwaliteit van ons werk.

Kortom: groot genoeg voor complexiteit en verscheidenheid, klein genoeg voor flexibiliteit en snelheid.

Arbeidsvoorwaarden

Als zorgverzekeraar neemt DSW niet alleen de zorg voor haar verzekerden serieus, maar ook die voor haar medewerkers. Bij DSW kun je bijvoorbeeld rekenen op een professionele werkomgeving en een goede balans tussen werk en privé.

DSW Zorgverzekeraar kent variabele werktijden. Je mag in grote lijnen zelf bepalen hoe laat je werkdag start en eindigt. Je werktijden worden geregistreerd waardoor je, als je meer werkt dan het aantal overeengekomen uren, deze later kunt opnemen (het omgekeerde geldt natuurlijk ook!).

De CAO voor Zorgverzekeraars is bij DSW van toepassing. Dat betekent dat je naast een uitstekend salaris, een vakantietoeslag van 8% krijgt en een 13e maand. In de CAO staat ook dat een standaard werkweek 34 of 36 uur is (functieafhankelijk). Voor verschillende functies is het toegestaan om 32, 40 uur of part-time te werken. Wil je je uren over 4 dagen verdelen? Ook dat kan voor werkweken tot 34 uur.

Carrièremogelijkheden

Je hebt je carrière in eigen handen. Er is veel mogelijk bij DSW. Laat jij zien wat je kan en weet je waar je naar toe wilt? Dan zullen we je daar bij helpen. DSW heeft riante studieregelingen. We stellen niet alleen geld, maar ook tijd beschikbaar.

Voor starters wordt een speciale “Innovation Challenge” georganiseerd. Dit is een intensief traject waarbij je het bedrijf en medewerkers goed leert kennen.

Het verloop bij DSW is laag. Veel medewerkers zijn ooit als starter aan de slag gegaan, maar zijn ondertussen senior medewerker, applicatiebeheerder of afdelingshoofd. Er zijn dus doorgroeimogelijkheden genoeg, ook als je geen managementambities hebt.

Personeelsvereniging

De personeelsvereniging van DSW Zorgverzekeraar (verder “de PV”) heet De sportieve Werknemer. Het doel van de PV is om een bijdrage te leveren aan de toch al goede sfeer. Dit doen we door diverse activiteiten te organiseren voor onze leden.

De meeste werknemers van DSW zijn lid van de PV. Nu zo’n 360 in totaal. Niet zonder reden natuurlijk! Lid zijn van de PV geeft je de kans om je collega’s ook buiten kantoortijd te leren kennen door samen aan verschillende activiteiten deel te nemen.

Niet iedereen vindt hetzelfde leuk, daarom organiseert de PV zo gevarieerd mogelijke activiteiten. Kerstshoppen, karten, bingo, bowlen, het sinterklaasfeest en maandelijkse borrels in de kroeg zijn regelmatig terugkerende activiteiten. De leden zelf komen vaak met goede ideeën voor eenmalige activiteiten. Enkele voorbeelden: wijn proeven, sieraden maken, skiën, etc.

De kroeg onder in het DSW pand

DSW heeft de luxe van een echte kroeg in het pand. Iedere maand wordt hier wel een borrel georganiseerd. Naast de kroeg bestaat er ook een grote en gezellige PV-ruimte. Hier kunnen DSW-ers in de pauze darten, tafeltennissen en biljarten. Aan degene die wat minder sportief bezig wil zijn en die gewoon even een boekje wil lezen, is ook gedacht. Er staan uitnodigende banken en zitzakken in de PV-ruimte.