Zwitserleven

Zwitserleven

Branche
Verzekeringen
Aantal medewerkers
800
Adres

Zwitserleven
Postbus 5000
1180 KA Amstelveen
Burgemeester Rijnderslaan 7
1185 MD Amstelveen
Telefoon: (020) 347 84 78
E-mail: info@zwitserleven.nl

Website
Social media

Dé pensioenverzekeraar van Nederland

Bij de naam Zwitserleven denkt praktisch iedereen in Nederland direct aan het Zwitserleven Gevoel. De gevleugelde uitdrukking staat zelfs in het Van Dale woordenboek. Dat gevoel roept beelden op van geen zorgen hebben, de zaken goed geregeld hebben en onbezorgd kunnen genieten.
Wij zijn ruim honderd jaar actief in Nederland. In 1901 werd Zwitserleven opgericht in Amsterdam als vestiging van de Zwitserse Rentenanstalt, dat later werd omgedoopt tot Swiss Life. Tot april 2008 maakte wij deel uit van Swiss Life. Sinds deze tijd zijn wij onderdeel van SNS REAAL.

De verzekeraar wil dé pensioenverzekeraar van Nederland zijn. Als toonaangevende en gespecialiseerde pensioenverzekeraar voor onder meer collectief pensioen  bieden wij onze klanten een gevarieerd pakket diensten en producten, gericht op inkomen voor later. Onze missie is om mensen in staat te stellen om onbezorgd te kunnen genieten van hun pensioen.

Het voordeel van vooruitdenken

Wij kijken graag met een positief gevoel naar de toekomst. Ons einddoel is om mensen te laten genieten van later. Onder het motto ‘Het voordeel van vooruitdenken’ biedt wij onze relaties eenvoudige en transparante adviezen, diensten en producten. Wie op tijd de juiste zaken regelt, kan eerder genieten. Zo bereiken onze klanten makkelijker en sneller het uiteindelijke doel: Het Zwitserleven Gevoel.

Maatschappelijk bewust rendement

Zwitserleven zorgt er actief voor dat uw pensioengeld niet wordt belegd in ondernemingen die een negatieve invloed hebben op mens en milieu. Dat doen we door alléén te beleggen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstest op basis van zogenaamde ‘environmental, social en governance’ (ESG) criteria.

We beleggen voor uw pensioenregeling, maar we doen dit ook met het oog op een beter toekomstperspectief voor mens en milieu. Ook dat is het voordeel van vooruitdenken.

Keurmerk transparantie

Vanwege onze transparantie en ons maatschappelijk bewust beleggingsbeleid mag de verzekeraar het keurmerk van Eurosif voeren. Het doel van Eurosif is om de financiële sector bewust te maken van de noodzaak om duurzaam te ondernemen. Daarmee zijn wij de eerste pensioenverzekeraar van Nederland die heeft voldaan aan de strenge eisen van Eurosif – en die dit keurmerk voor haar gehele fondsenlijn mag voeren.

Beste pensioenverzekeraar

Zwitserleven onderscheidt zich met hoogwaardige producten en diensten. Dat blijkt uit onafhankelijke onderzoeken en waardering van klanten.

 

Zwitserleven favoriet in collectief pensioensegment

Pensioenspecialist Zwitserleven komt in 2012 als favoriete pensioenverzekeraar uit de bus. Zo blijkt uit het onlangs afgeronde onderzoek van Motivaction onder actuariële adviseurs en pensioenadviseurs. Uit het onderzoek blijkt dat dat de verzekeraar het imago van een stabiele, sympathieke en deskundige partij heeft en zowel geliefd is bij klanten als bij pensioenadviseurs.

 

Gouden Schilden

In 2009 is Zwitserleven verkozen tot Verzekeraar van het Jaar, waarmee ze een Gouden Schild won. In 2011 wonnen wij wederom een Gouden Schild. Deze keer in de categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

Beste collectieve verzekeraar

In het jaarlijkse performanceonderzoek van DAK, NBVA en NVA was de verzekeraar in 2011 de beste verzekeraar in de categorie Leven Collectief.

 

Beste pensioenverzekeraar

Zwitserleven is in 2008, 2009, 2010 én 2011 als eerste geëindigd bij het Nationaal Performance Onderzoek Pensioenverzekeraars (POP). Daarmee is Zwitserleven voor de vierde keer op rij geëindigd op de eerste plaats. Uit het laatste POP-onderzoek bleek dat we ons opnieuw verder wisten te verbeteren ten opzichte van de concurrentie.