Tensor

Tensor

Branche
Bouw - Engineering
KvK nummer
39052882
Opgericht
1992
Adres

Tensor Engineering
Josephine Bakerstraat 4
1311 GA Almere
Telefoon: +31 (0)36-5360493
Email: info@tensor.nl

Website

Over ons

Tensor heeft 20 jaar ervaring op het gebied van FEM analyses en ontwerpen. Deze combinatie en onze ervaring heeft een grote toegevoegde waarde in uw ontwerpproces.

ingenieursburo

Tensor Engineering is een ingenieursburo gespecialiseerd in het uitvoeren van FEM analyses. Daarnaast ontwerpen wij ook producten en constructies voor een groot aantal klanten. De combinatie van het ontwerpen van constructies en producten en uitvoeren van FEM analyses geeft ons bedrijf een duidelijke meerwaarde in het ontwerpproces.

Optimalisatie

Optimalisatie is een gebied dat steeds meer toepassing vindt in het ontwerpproces. Hiertoe maakt Tensor gebruikt van de ‘best in class’ software van Altair © genaamd optistruct. Van het genereren van een concept ontwerp tot en met het ‘fine tunen’ van het final design bied deze software vele mogelijkheden waardoor uw ontwerp optimaal presteert.

Met name het stuk concept ontwerp kan met behulp van de berekeningen tot een verrassend ontwerp leiden waarbij met diverse randvoorwaarden tegelijkertijd rekening gehouden kan worden (denk aan bv max spanning, verplaatsing, eigenfrequentie etc etc).

FEM analyse

Het uitvoeren van FEM analyses vormt de belangrijkste activiteit van Tensor. De expertise op dit gebied is uitgebreid en zeer divers. Van automotive tot offshore, en van staal tot glasvezelversterkte kunststoffen en composieten. Tevens kan door het uitvoeren van FEM analyses een uitspraak worden gedaan over het optreden van bijvoorbeeld vermoeiing en kruip.

Voor het uitvoeren van de FEM analyses maakt Tensor onder andere gebruik van de toonaangevende software MSC.Patran (pre- en postprocessor) en MSC.Nastran (solver). Voor de meer geavanceerde berekeningen maken wij gebruik van MSC.Marc welke geintegreerd is met Nastran. Hiermee kan bijvoorbeeld gerekend worden met contact (incl wrijving) en plastisch gedrag. In de meeste gevallen wordt tevens Solidworks of Pro Engineer gebruikt voor het converteren en aanpassen van aangeleverde 3D modellen. Uiteraard kunnen rekenmodellen ook vanaf 2D tekeningen worden opgebouwd.

Naast Nastran beschikt Tensor ook over Pro Mechanica Wildfire 5. In combinatie met Pro Engineer word dit over het algemeen ingezet bij de meer eenvoudige berekeningen waarbij geen sterk niet lineair gedrag voorkomt en bijvoorbeeld wrijving of plasticiteit een rol speelt. Voordeel van de integratie van CAD en FEM is dat de invloed van een ontwerpwijziging snel doorgerekend kan worden. Hierdoor zijn wij instaat het ontwerpproces te stroomlijnen en zo een optimaal resultaat te bereiken.

Door onze brede software mogelijkheden kunnen wij voor ieder project de meest geschikte oplossing inzetten.

FEM analyses kunnen wij voor u uitvoeren:

  • Lineair statisch
  • Niet lineair statisch en dynamisch (bv wrijving, plastisch gedrag, frequentie respons, transient dynamisch)
  • knik en eigenfrequentie
  • optimalisatie
  • vermoeiing