ROC Mondriaan

ROC Mondriaan

Branche
Education Administration Programs
KvK nummer
27182667
Opgericht
2000
Aantal medewerkers
>2.400
Adres

ROC Mondriaan
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den Haag

Telefoon: 088-666 33 00
E-mail: info@rocmondriaan.nl

Website
Social media

Over Mondriaan

ROC Mondriaan is de grootste opleider voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. Mondriaan biedt circa 240 mbo-opleidingen aan. Daarnaast verzorgt Mondriaan onderwijs en educatie voor volwassenen. Mondriaan organiseert het onderwijs kleinschalig op 26 scholen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk.

Mondriaan leidt zijn studenten op tot vakkundige beroepsbeoefenaars: goed voorbereid op een vervolgopleiding en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast draagt Mondriaan bij aan de ontwikkeling van zijn studenten tot verantwoordelijke burgers. Zo vinden onze studenten een waardevolle plek in de maatschappij en dragen ze bij aan de economische en sociale ontwikkeling van de regio.

Kerncijfers

  • +/- 250 opleidingen
  • 26 scholen
  • Bijna 20.000 mbo-studenten
  • Meer dan 5.500 cursisten educatie en volwassenonderwijs
  • Meer dan 2400 medewerkers
  • Meer dan 50 samenwerkingsverbanden met beroepspraktijk

Onderwijs en educatie bij Mondriaan

Het onderwijs van Mondriaan wordt verzorgd door 26 scholen die studenten een vertrouwde leeromgeving bieden. Deze scholen zijn verspreid over vijf campussen in Den Haag (Leeghwaterplein, Koningin Marialaan, Tinwerf, Aspasialaan) en Delft (Brasserskade). Ook heeft Mondriaan vestigingen in Leiden en Naaldwijk.

Bij Mondriaan kunnen studenten kiezen uit ruim 240 mbo opleidingen op verschillende niveaus (2,3 of 4). Studenten kunnen opleidingen voltijds volgen als Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) of in deeltijd naast het werk als Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Zo bieden we elke student een passende opleiding.

Daarnaast biedt Mondriaan entree-opleidingen aan en onderwijs en educatie voor volwassenen:

In verbinding met de beroepspraktijk en de samenleving

Mondriaan wil dat studenten zich kunnen ontwikkelen tot vakkundige beroepsbeoefenaars en verantwoordelijke burgers. Dat doen we niet alleen. Onze scholen werken nauw samen met de beroepspraktijk, de overheid en talloze maatschappelijke organisaties en initiatieven.

Die verbinding met beroepspraktijk en maatschappij krijgt op allerlei manieren vorm. Je ziet die terug in de Adviesraden die zijn gegroepeerd rond onze scholen en bestaan uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Maar ook in de ruim 50 samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven zoals in het Techniek Innovatie Huis. Tot slot ondersteunt Mondriaan ook maatschappelijke initiatieven met de stages van zijn studenten. Daardoor kom je de studenten van Mondriaan overal tegen. Een win-win situatie: studenten leren in de praktijk én dragen een steentje bij in de samenleving.

Zo werkt ROC Mondriaan intensief samen met ADO Den Haag vanuit verschillende opleidingen:

  • Ongeveer 60 studenten beveiliging volgen jaarlijks de opleiding tot steward. Onder begeleiding worden ze ingezet bij de thuiswedstrijden.
  • Jaarlijks lopen zo’n 30 studenten Hotel management stage bij de hospitality afdeling.
  • Studenten Bouw en Infra hebben een technische rol bij de op- en afbouw van evenementen in het stadion.