Praegus

Praegus

Branche
ICT dienstverlening
KvK nummer
59482745
Aantal medewerkers
29
Adres

Praegus B.V.
Leusenderend 28  Google maps
3832 RC Leusden
Telefoon: (088) 000 20 80
E‐mail: info@praegus.nl

Website
Social media

Praegus is een ICT dienstverlener, gespecialiseerd in testen met een sterke focus op ‘technisch testen’ zoals testautomatisering. We bieden in onze dienstverlening oplossingen middels detachering, consultancy/advisering, coaching, trainingen en workshops.

We werken in principe alleen met eigen ‘high-potential’ testprofessionals. Indien nodig schakelen we ons reeds jaren bekende netwerk in van zelfstandige ervaren testprofessionals en trainers. Vanzelfsprekend zijn al onze mensen TMap® (Next) / ISTQB (Advanced Level) gecertificeerd en staat gestructureerd testen bij ons hoog in het vaandel.

We streven naar een ultieme samenwerking met zowel onze klanten als onze medewerkers en partners, om onze testdienstverlening op zo’n hoog mogelijk niveau te bieden en te garanderen. Onze naam staat niet alleen voor kwaliteit, maar ís kwaliteit. Deze kwaliteit zit gewaarborgd in onze mensen. Onze mensen zijn ons kapitaal en onze kracht. En daar zijn we zuinig op!

De Praegustatoren…

De naam Praegus komt van het woord ‘Praegustator’, oftwel ‘Tester / Voorproever’ in het Latijn. Een ‘Praegustator’ was in de oudheid een persoon die vooraf de maaltijden proeft van personen die menen dat er (veiligheids)risico’s kleven aan het nuttigen van de maaltijd. Ook vandaag de dag bestaat de functie van voorproever nog. Zo bleek bij een reis van de Amerikaanse president Barack Obama naar Frankrijk in juni 2009 dat hij een voorproever zou hebben meegenomen om de eerste hap van het presidentiële bord te nemen…

Dat deze functie tegenwoordig nog altijd een zeer belangrijk kwaliteitsaspect vertegenwoordigt, geeft aan dat het ‘testen van zaken’ zichzelf al bewezen heeft door de eeuwen heen, zo ook al geruime tijd binnen de ICT. Echter, testen is een vak apart en moet voldoen aan hedendaagse eisen om als een volwaardig en vertrouwde discipline gezien te worden. En niet voor niets, want het testen van applicaties, systemen en infrastructuur is voor organisaties van levensbelang. Primaire processen mogen nooit verstoord worden door niet juist of te traag werkende software. Vertrouwt u het testen aan ons toe, dan bent u verzekerd van een optimale kwaliteitscontrole voor uw bedrijfsprocessen.