Ortec Data Science

Ortec Data Science

Adres

Ortec Consulting Group   Google maps

Houtsingel 5

2719 EA Zoetermeer

telefoon: 088 678 3265

Social media

ORTEC Data Science ondersteunt en begeleidt organisaties in hun digitale transformatie. De focus ligt daarbij op het opbouwen van kennis en kunde op het gebied van data science, het detacheren van data scientists, de uitvoering van big dataprojecten en de ondersteuning van het C-level in organisaties op strategisch en programmaniveau. De nieuwe business unit heeft daarbij de beschikking over een uitgebreid team van ervaren data scientists, business consultants en programmamanagers.

Specialisatie
ORTEC Data Science is gespecialiseerd in machine learning, artificial intelligence, meta-heuristieken en optimalisatie, met name in gebieden als HR analytics, marketing analytics en smart energy. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologieplatformen als Microsoft Azure en Cortana, Salesforce, IBM Watson en AIMMS. De kennis en kunde op het gebied van analytics wordt aangeboden via The Analytics Academy – het prijswinnende opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science en ORTEC.

Driekoppige directie
Albert Bogaard, CEO van ORTEC Data Science, licht het nieuwe initiatief toe: “Voor veel organisaties heeft digitale transformatie op dit moment een grote prioriteit. Bedrijven en instellingen willen de waarde uit hun data optimaal benutten, maar weten niet goed waar te beginnen en hoe dit te verankeren binnen hun dagelijkse bedrijfsvoering. Om succes op lange termijn te bereiken en écht data-gedreven te worden, is een partner zoals ORTEC Data Science voor organisaties onmisbaar.”

In de directie van ORTEC Data Science krijgt Albert Bogaard gezelschap van Lex Knape (Chief Data Science Officer) en Patrick Hennen (COO). Beiden zijn al actief bij ORTEC in leidinggevende posities. ORTEC Data Science opereert vanuit Amsterdam en het hoofdkantoor in Zoetermeer, maar ook vanuit de andere ORTEC-kantoren in Nederland en daarbuiten.

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van optimalisatiesoftware en analytics-oplossingen ter wereld. Wij maken uw bedrijf efficiënter, voorspelbaarder en effectiever, en zetten complexe uitdagingen om in gebruiksvriendelijke oplossingen. Wij werken voor klanten in vrijwel iedere sector. En met kantoren op strategische locaties in vier continenten kunnen we onze oplossingen wereldwijd aanbieden. Altijd ondersteund door plaatselijke kennis en service. ORTEC is een Nederlands bedrijf en 35 jaar geleden opgericht.