ISS Facility Services

ISS Facility Services

Branche
Facilitaire Dienstverlening
KvK nummer
33181291
Opgericht
1901
Aantal medewerkers
>500.000
Adres

Hoofdkantoor ISS Facility Services
Bezoekadres
Rijnzathe 8
3454 PV De Meern

Postadres
Postbus 115
3454 ZJ De Meern
Telefoon 030-2424344
E-mail info@nl.issworld.com

Website
ISS Facility Services is, met ongeveer 500.000 medewerkers, een van wereld grootste facilitaire dienstverleners. ISS verdeelt haar diensten over vijf pijlers: Catering Services, Cleaning Services, Property Services, Support Services en Security Services. ISS biedt de diensten binnen deze pijlers ook geintegreerd aan. ISS Integrated Facility Services gaat uit van de strategische keuze om een groot deel van de facilitaire activiteiten van de klant bij ISS onder te brengen. De diensten worden op locatie gemanaged. Dit concept leidt tot synergie in de operatie en kostenbesparingen terwijl de kwaliteit van de diensten gelijk blijft of zelfs verhoogt.

ISS Facility Services neemt zorg uit handen. ISS zorgt ervoor dat de klant zich alleen maar bezig hoeft te houden met zijn core business, in een aangename leef- en werkomgeving. Daarover is de klant zo tevreden; hij wil niet anders meer!

ISS in Nederland
Omzet 2010: Euro 449,9 mln
Aantal medewerkers: ongeveer 18.500

Diensten van ISS
Cleaning Services – algemene schoonmaak, specialistische schoonmaak, schoonmaak in de voedingsmiddelenindustrie, sanitaire diensten
Catering Services – bedrijfscatering, House of Coffee, Party & Event catering
Support Services – receptiediensten
Security Services – bedrijfsbeveiliging, objectbeveiliging, winkelsurveillance, meldkamerservice, havenbeveiliging, brandwachten
Property Services – groenvoorziening, interieurbeplanting, plaagdierbeheersing

De unieke ISS formule

De formule van ons huidige succes is onze multilokale benadering met een sterk ondernemersleiderschap en werken op een hoog onafhankelijks niveau in elk van onze 50 landorganisaties. Dit wordt benadrukt door sterkte lokale aansporingen en vrijheid om te presteren volgens lokale marktvoorwaarden.

Elk land werkt op eigen initiatief en controle en ontwikkelt de lokale business volgens de lokale marktvoorwaarden in plaats van een “one size fits all” benadering. ISS heeft een platte organisatiestructuur geïmplementeerd. ISS houdt doelbewust de overheadkosten laag en concentreert zich alleen op de hoofdzaak.
Een strakke financiële controle is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de “zwakke schakels” verbeteren, terwijl de goed presterende medewerkers een grote graad van vrijheid wordt gegeven.

Een ander belangrijk deel van de ISS formule is onze unieke marktbenadering die is gebaseerd op ons brede dienstenaanbod. De essentiële elementen van dit fundament zijn onze capaciteit om zelf te leveren en ons degelijke managementsysteem. Toch is het de combinatie van deze waarden die tot onze ware troefkaart leidt: ons ongeëvenaarde Integrated Facility Services-concept.

Dat is de formule die onze huidige marktleiderspositie heeft gecreëerd.