IBM

IBM

Branche
ICT
Website
Overige informatie

IBM Nederland hoofdkantoor
Johan Huizingalaan 765
1066 VH Amsterdam

Telefoon:

020-5133300

020-5135151

Organisatie

IBM is het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld. IBM heeft vestigingen in meer dan 70 landen waar in totaal zo’n 350.000 mensen werken voor klanten in zo’n 174 landen. Werken bij IBM betekent werken bij een internationale organisatie die continu ontwikkelt en verandert.
IBM Nederland maakt deel uit van dit wereldbedrijf en wie bij ons gaat werken, komt ook terecht in een internationale organisatiestructuur van divisies en stafafdelingen.

Sales & Distribution

Bij de divisie Sales & Distribution is het doel de beste IT-oplossingen te leveren aan onze klanten. Vandaar dat ook ontwikkeling en integratie van producten en diensten geschaard wordt onder deze business unit. Maatwerk wordt geleverd aan overheden, telecombedrijven, financiële dienstverleners, logistiek, industrie, etc. De werkzaamheden worden uitgevoerd door verschillende business units: Systems and Technology Group, Software Group en Printing Services.

Global Technology Services (GTS)

Global Technology Services (GTS) is opgericht in 1991 en deze divisie in IT-diensten is in hoog tempo uitgegroeid tot de grootste IBM-divisie. Gericht op On Demand business services en alles wat daarbij hoort – internetbetalingen, netwerkservices, wireless service en hostingservices – biedt Global Services een breed dienstenpakket voor zakendoen via internet. De markt groeit en IBM loopt voorop.

Global Business Services (GBS)

Global Business Services (GBS) staat voor het hele scala van advies tot uiteindelijke implementatie en eventueel outsourcing van bedrijfsprocessen. Onze consultancy vormt een uitzonderlijke combinatie van verregaande kennis van industrieën en bedrijfsprocessen met technologisch marktleiderschap. Business Consulting Services is onderverdeeld in verschillende specialisaties als de publieke sector, financiële dienstverleners, telecom en distributie.

Global Financing

Global Financing is een corporate divisie van IBM die IT-financieringen aanbiedt. Bij bijvoorbeeld de aanschaf van hard- en software of het inhuren van diensten, van zowel IBM als andere aanbieders, biedt IBM financieringen aan. Global Financing financiert ook investeringen, acquisities, leningen, en ook wordt hier de geretourneerde lease-apparatuur beheerd.

Stafafdelingen

Naast de primaire business kent IBM diverse stafafdelingen waaronder Financiën, Human Resources, Marketing, Communicatie en Real Estate Site Operations.

Geschiedenis
IBM kent een lange geschiedenis van vernieuwing die al eind 19e eeuw begint. Pionierende bedrijfjes met revolutionaire vindingen in de informatieverwerking besloten hun krachten te bundelen. Daarmee werd het fundament gelegd voor IBM, een naam die overigens pas in 1924 werd geïntroduceerd. De International Business Machines Corporation beschikte toen al over tal van patenten en over drie fabrieken in Europa. Het inventieve en internationale karakter van ons bedrijf is dus zelfs ouder dan de naam.

Alles draait om informatie
Vanaf het allereerste begin zijn de producten van IBM vrijwel allemaal ontstaan vanuit de behoefte informatie op te slaan, te verwerken, te achterhalen, te analyseren en door te geven. Van de eerste tijdklok en rekenmachines, via de Personal Computer tot de huidige supercomputers zoals de IBM Blue Gene. We hebben het accent inmiddels verlegd van het ontwikkelen van hardware naar het leveren van diensten. Uiteraard nog altijd vanuit het idee dat met de juiste informatie op het juiste moment, onze klanten beter kunnen presteren.

Business On Demand
Toen de industriële revolutie nog in volle gang was, werkten de grondleggers van IBM al toe naar het informatietijdperk. En nu informatie de wereldeconomie beheerst, maken we nog steeds grote sprongen voorwaarts. Op technologisch gebied – IBM is binnen de branche nog altijd wereldrecordhouder van patenten – en in onze business. Steeds ontwikkelen we producten en diensten waaraan onze klanten in de toekomst behoefte zullen krijgen. Die behoefte kennen we dankzij intensieve klantrelaties. In deze tijd draait alles om snelheid en flexibiliteit. Daarom biedt IBM nu Business On Demand. Niet als kant-en-klaar product maar in intensief partnership met onze klant. Maatwerk in advies en technologie; dat hoort bij deze tijd.

Bijzonder progressief personeelsbeleid
IBM pioniert technologisch, zakelijk en loopt ook als werkgever voorop in veranderingen. In het belang van het aantrekken van talent, was IBM het eerste Amerikaanse bedrijf dat vrouwen en kleurlingen aannam*. Al in 1953, elf jaar voor het bekrachtigen van de Civil Rights Act, schreef IBM president Thomas J. Watson jr. de eerste ‘equal opportunity letter’. En nog steeds is IBM voorloper op het gebied van diversiteit. Investeren in medewerkers, kansen bieden en opleidingen verzorgen is dan ook al heel erg lang onderdeel van ons personeelsbeleid.