HEMA

HEMA

Adres

NDSM-straat 10
1033 SB Amsterdam(-Noord)
Postbus 371110
1030 AC Amsterdam
Telefoon: (020) 311 48 00

Website

HEMA is in 1926 gestart als dochterbedrijf van KBB (De Bijenkorf). In 1999 werd het onderdeel van Vendex/KBB, het latere Maxeda. Het bedrijf is sinds juni 2007 onderdeel van Lion Capital. Lion Capital is in 2004 opgericht en richt zich uitsluitend op de consumentenmarkt, met de focus op retail, food- en drankenhandel. De afgelopen jaren is met succes geïnvesteerd in verschillende Europese bedrijven in de consumentensector.

Een leuk en makkelijk leven hoeft helemaal niet duur te zijn, vindt HEMA. Loop de winkels binnen en je ziet het meteen: nergens anders vind je die opvallende combinatie van alleen de beste artikelen voor het dagelijkse leven, met een eigen, bijzondere vormgeving, voor verrassend lage prijzen. Nergens anders kom je die eigenzinnige winkelinrichting tegen. En de medewerkers staan altijd voor je klaar: trots, betrokken, met hart voor hún bedrijf Dat maakt ons uniek. Echt HEMA

Ons verhaal.

Tijdens de grote economische crisis in de jaren twintig van de vorige eeuw is HEMA als droom ontstaan. Zou het geen fantastisch idee zijn een winkel te openen speciaal voor mensen met een kleine beurs? Wil je ook weten waar ons bedrijf in de 21e eeuw voor staat? Je kunt het complete verhaal nalezen.

Ons bedrijf bestaat uit de vier bedrijfsonderdelen:

  • hoofdkantoor
  • distributiecentrum
  • bakkerijen
  • winkels