Haaglanden Medisch Centrum (HMC)

Haaglanden Medisch Centrum (HMC)

Branche
Hospitals and Health Care
KvK nummer
61262935
Opgericht
1871
Aantal medewerkers
>4.500
Adres

Haaglanden Medisch Centrum (HMC)
Lijnbaan 32
2512 VA Den Haag

Website
Social media

Over Haaglanden Medisch Centrum

HMC is hét ziekenhuis in de Haagse regio waar samen de beste zorg geleverd wordt. Een ziekenhuis waar oog is voor patiënt en medewerker. We kunnen de beste zorg bieden wanneer onze mensen het beste uit zichzelf en hun loopbaan kunnen halen. Daarom wordt bij ons iedere stem gehoord en is elke mening belangrijk.

HMC is de overkoepelende naam voor drie ziekenhuislocaties. HMC Antoniushove in Leidschendam, HMC Bronovo in de buurt van Wassenaar en Scheveningen en HMC Westeinde in het midden van Den Haag. Elk ziekenhuis heeft haar eigen dynamiek en specialisaties:

– HMC Antoniushove: oncologische zorg met in het bijzonder colorectale-, mamma- en longchirurgie, inclusief (intra-operatieve) radiotherapie.
– HMC Bronovo: SEH, expertisecentrum ouderen, expertisecentrum planbare chirurgie (o.a. proctologie, liesbreuk- en galblaaschirurgie) en concentratie proximale femurfracturen.
– HMC Westeinde: SEH met level 1 traumacentrum in samenwerking met het LUMC, acute hoogcomplexe zorg, waaronder Neurovasculaire en Cardiovasculaire zorg.

Als topklinisch ziekenhuis (STZ) leiden we specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals op en doen we klinisch wetenschappelijk onderzoek. Onze ruim 4.500 medewerkers en bijna 500 vrijwilligers willen vanuit liefde voor hun vak en met een gezonde dosis lef de zorg voor onze patiënten continu verbeteren.