Gemnet

Gemnet

Branche
ICT
KvK nummer
27154521
Opgericht
1995
Adres

Bezoekadres
Maanplein  110
2516 CK  Den Haag

Postadres
Postbus 19535
2500 CM  Den Haag
Telefoon: 070-3436900
E-mail: info@gemnet.nl

KPN koopt Gemnet en neemt belang in Gemnet CSP

9 oktober 2006: Gemnet wordt overgenomen door KPN. Tot op heden waren de aandelen in handen van Gemnet Holding, een houdstermaatschappij met als aandeelhouders de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).

Naast de overname van het bedrijf neemt KPN 50 procent van de aandelen over van de joint venture CSP (Certification Service Provider). De overige 50 procent van CSP blijft in handen van Getronics PinkRoccade. De acquisitie past in het streven van KPN om zijn positie in de publieke sector te versterken en zich meer toe te leggen op het aanbieden van integrale ict-oplossingen. Een paar jaar terug trachtte KPN zelf een eigen netwerk voor de overheid op te zetten, maar dat lukte niet. Een woordvoerder van het telecomconcern laat weten dat het niet de bedoeling is dat KPN gratis diensten aan gemeenten gaat aanbieden, zoals het dat bijvoorbeeld met gratis ADSL aan scholen wel heeft gedaan. “De overname is een commerciële activiteit.”

Het bedrijf biedt overheden en maatschappelijke organisaties diensten om op elektronische wijze (vertrouwelijke) informatie uit te wisselen. Naast het verzorgen van data-uitwisseling via haar besloten en optimaal beveiligde netwerk zijn de activiteiten van het bedrijf erop gericht om professionals binnen de publieke sector te ondersteunen met relevante informatie en elektronische communicatiediensten. De overheidsprovider werd in 1995 opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Den Haag en er werken 25 medewerkers. De omzet over 2005 bedroeg ongeveer 13 miljoen Euro.

Gemnet wordt overgenomen door KPN. Tot op heden waren de aandelen in handen van Gemnet Holding, een houdstermaatschappij met als aandeelhouders de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).

Naast de overname van Gemnet neemt KPN 50 procent van de aandelen over van de joint venture Gemnet CSP (Certification Service Provider). De overige 50 procent van Gemnet CSP blijft in handen van Getronics PinkRoccade. De acquisitie past in het streven van KPN om zijn positie in de publieke sector te versterken en zich meer toe te leggen op het aanbieden van integrale ict-oplossingen. Een paar jaar terug trachtte KPN zelf een eigen netwerk voor de overheid op te zetten, maar dat lukte niet. Een woordvoerder van het telecomconcern laat weten dat het niet de bedoeling is dat KPN gratis diensten aan gemeenten gaat aanbieden, zoals het dat bijvoorbeeld met gratis ADSL aan scholen wel heeft gedaan. “De overname is een commerciële activiteit.”

Gemnet biedt overheden en maatschappelijke organisaties diensten om op elektronische wijze (vertrouwelijke) informatie uit te wisselen. Naast het verzorgen van data-uitwisseling via haar besloten en optimaal beveiligde netwerk zijn de activiteiten van Gemnet erop gericht om professionals binnen de publieke sector te ondersteunen met relevante informatie en elektronische communicatiediensten. De overheidsprovider werd in 1995 opgericht. Gemnet is gevestigd in Den Haag en er werken 25 medewerkers. De omzet over 2005 bedroeg ongeveer 13 miljoen Euro.