Funda

Funda

Branche
Online-mediabedrijf - Vastgoed
Website
Overige informatie

Bezoekadres:
Huys Europa
Piet Heinkade 167-173
1019 GM Amsterdam
Postadres:

Postbus 94591
1090 GN Amsterdam


T: (020) 561 82 00  
F: (020) 561 82 01
E: info@funda.nl

Funda is de online-etalage van de makelaar en het leidende online-mediabedrijf in het vastgoeddomein. Wij lopen voorop met de nieuwste toepassingen van internet bij het zoeken naar en vinden van vastgoed. Funda is hét vastgoedplatform van makelaars voor consumenten. Wij doorgronden de behoeften van de internetgebruiker en bieden de slimste mogelijkheden voor makelaars en adverteerders. Op die manier boeken we samen het beste resultaat. In de veranderende wereld waarborgen we de positie van de makelaar en dragen we bij aan zijn dagelijks succes. Zo is funda de partner van de makelaar.

Toelatingseisen aanbod

Funda stelt hoge eisen aan de onroerend goed advertenties op de site. Zoekers eisen betrouwbare informatie. Dat wil zeggen, accurate data (bijvoorbeeld, de hoeveelheid vierkante meters woonoppervlak) en up-to-date informatie (het pand is inderdaad nog steeds te koop). Funda streeft ernaar accurate, uitgebreide en up-to-date informatie te bieden.

Daarom heeft funda er vanaf het begin voor gekozen om een etalage te zijn van aanbod dat uitsluitend wordt aangeboden door professionele marktpartijen. Funda is dus geen advertentiesite voor particulier aangeboden woningen.

Funda werkt samen met de brancheverenigingen NVM, Vastgoedmanagement Nederland, VBO Makelaar en VastgoedPRO. Met deze verenigingen heeft funda duidelijke afspraken gemaakt over de kwaliteitseisen ten aanzien van de informatie die hun leden op funda tonen.

 

Wapenfeiten

– 27,3 miljoen bezoeken per maand op funda.nl en funda mobiel*
– 394 miljoen pageviews per maand op funda.nl en funda mobiel*
– 93% spontane en top-of-mind naamsbekendheid (onder respondenten die een huizensite kunnen noemen)**
– 83% van de huizenverkopers geeft de voorkeur aan funda om een woningadvertentie te plaatsen**
* Bron: Google Analytics, 1e kwartaal 2015
** Bron: Concluser Research, 2014
 

Activiteiten

Funda heeft activiteiten in 3 gebieden:

 

Funda voor woningaanbod
Gelanceerd in 2001, vormt funda.nl de kern van het bedrijf. De belangrijkste categorieën op de site zijn koopwoningen, huurwoningen en nieuwbouwprojecten. De mobiele website en iPhone/iPad en Android applicaties groeien sterk en worden steeds belangrijker voor woningzoekers.

 

Funda in business voor bedrijfsmatig onroerend goed
In 2005 is deze website voor bedrijfsmatig onroerend goed gelanceerd. Het zoeken naar de verschillende vormen van bedrijfshuisvesting staat centraal (bedrijfsruimte, kantoren, horeca, winkelruimte of bouwgrond).

 

Funda landelijk voor agrarisch onroerend goed
In 2006 lanceerde funda haar derde website: funda landelijk. Een site waar vraag en aanbod van agrarisch onroerend goed en losse percelen grond elkaar vinden.