EXIN

EXIN

Branche
ICT - Opleider
Website
Overige informatie

Goodebaltkwartier 365

3511 DT?? Utrecht

Telefoon: 030-2344811

Kwaliteit door samenwerking

EXIN ontwikkelt examens die aansluiten op de praktijk. Daarom werkt EXIN samen met toonaangevende bedrijven in de IT, zoals HP, IBM en Microsoft. Ook onderhoudt EXIN nauwe banden met opleiders zoals de LOI en de NCOI.

Kwaliteit vanuit de geschiedenis

Het ministerie van Economische Zaken nam in 1984 het initiatief om te zorgen voor goede examinering van de opleiding Automatisering en Mechanisering van de Bestuurlijke Informatieverwerking (AMBI): dat initiatief was de Stichting EXIN (afkorting van Examen Instituut). Later is dit het bedrijf EXIN geworden. Later realiseerde EXIN andere IT-standaarden, zoals het Praktijkdiploma Informatica (PDI), ITIL®, PRINCE2 en ISPL. EXIN verzorgt hiervoor sinds jaar en dag de certificering.

 

In de jaren ’90 zorgde EXIN met een aantal andere IT-organisaties voor Frameworks: een raamwerk van IT-competenties gebaseerd op de Europese standaard Career Space. Frameworks vormde de basis voor het I-Tracks programma. De wereld van de ‘traditionele IT’ verandert voortdurend. Momenteel worden beheer van informatie en bedrijfsprocessen steeds belangrijker als werkveld. Het bewaken en beheren van informatie is niet meer alleen de verantwoordelijkheid van IT’ers, maar van iedereen die er toegang toe heeft. Voor een sterke organisatie is het nodig dat de mensen de juiste vaardigheden en denkwijze ontwikkelen. Daar speelt EXIN op in met Tracks, een flexibel rolgebaseerde kwalificatieprogramma met onderdelen van AMBI en PDI. Daarnaast lanceerde EXIN in 2010 twee nieuwe programma’s: EXIN IT Service Management (according to ISO/IEC 20000) en Information Security (based on 27002).