Eiffel

Eiffel

Branche
HR - Interim Management
KvK nummer
09078662
Opgericht
1992
Aantal medewerkers
>600
Adres

Hoodlocatie
Meander 1061
6825 MJ Arnhem

Locatie Eindhoven
Torenallee 3
5617 BA Eindhoven

Locatie Amstelveen
Nieuwe Kalfjeslaan 19
1182 AA Amstelveen

Postadres
Postbus 3142
6802 DC Arnhem
Telefoon: 088-0456789
E-mail: info@eiffel.nl

Website
Social media

Wat ons drijft bij EIFFEL

Primair zijn het de juridische, financiële en procesmatige uitdagingen waar onze opdrachtgevers voor komen te staan, dat spreekt voor zich. Dit is immers waar we met alle EIFFEL collega’s dagelijks met veel plezier en hard voor werken.

Beter en slimmer

Maar onze drijfveren gaan verder dan hard werken en goed presteren. Wat ons kenmerkt is inspiratie, passie en een gezonde ambitie om het steeds beter en slimmer te willen doen.
Welk doel wij onszelf voor ogen stellen, waar de gedrevenheid vandaan komt en hoe dit in onze organisatie is verweven? We vertellen het je graag.

Nu en toen

Sinds de start in 1992 hebben we onze naam in legal, finance & process stevig gevestigd. Dat was het doel van onze oprichter, ing. Ferdi van Dommelen. Een solide organisatie neerzetten. En ingenieus. Vandaar de naam EIFFEL. In 2008 stelden we ons opnieuw een doel. We wilden beter. Vooraf met de opdrachtgever kunnen afspreken welk resultaat we gaan bereiken. Geheel ongebruikelijk in onze sector zetten we vanaf dat moment koers, op weg om topspeler in oplossingen te worden.

Trapdeel 14 van de Eiffeltoren

Al snel kwam de wereldeconomie in zwaar weer. Huizencrisis, bankencrisis of eurocrisis. Welke crisis dan ook, wij hebben het meegemaakt en doorstaan. Het sterkte ons juist in onze nieuwe ambitie. Tot op de dag van vandaag merken we dat de vraagstukken van organisaties veranderen. Overal is het besef dat werkdruk of piekbelasting opvangen met extra capaciteit slechts een doekje voor het bloeden is. In een snel veranderende wereld, gaan organisaties op zoek naar slimme en duurzame oplossingen met resultaatgarantie. En dit is juist de houvast die wij bieden.

Naar oplossingen

Wij sorteerden voor op de transformatie naar het bieden van oplossingen. Nog geen jaar na het inzetten van deze transformatie, veranderden de economische omstandigheden nog meer. Een triple dip. Zoals bij iedere andere organisatie in Nederland geldt dat de koers en richting op scherp werden gezet door de economische tegenslagen. Wij hebben ook in deze periode van krimp vastgehouden aan de ingezette koers om opdrachtgevers integrale oplossingen te bieden.

Ondernemende experts

Onze professionals zijn de motor van deze transformatie. Zij zijn expert in hun vakgebied én zijn ondernemend. Dit laatste betekent dat zij van nature processen vanuit een ander perspectief bekijken en openstaan om met hun opdrachtgever en collega’s te ontdekken of bestaande processen ook slimmer kunnen. Dit ondernemerschap faciliteren en stimuleren we, omdat hiermee de weg vrij wordt gemaakt voor nieuwe organisatiebrede oplossingen van terugkerende vraagstukken. Zo denken we na over de verbeterpunten in deze processen en bieden onze opdrachtgevers een totaaloplossing met resultaatgarantie.

Wie ons inspireren

Gustave Eiffel

Zelf streven we er ook na om de juiste balans tussen innovatieve en duurzame dienstverlening te houden. Nog altijd passend bij de signatuur van onze naamgever, Gustave Eiffel, de Franse architect die bekend staat om zijn slimme en solide constructies. Het werk van Gustave Eiffel is op veel plekken in de wereld terug te vinden, zo ook in ons hoofdkantoor. Bij binnenkomst is het niet te missen: trapdeel 14 van de originele Eiffeltoren-trap. Centraal opgesteld, als blikvanger in de ontvangsthal.

Net als Pieter van den Hoogenband verder willen reiken en versnellen waar nodig

Lessen uit de topsport

Vanaf 2008 haalden wij topsporters dichter naar ons toe, omdat we zagen dat er voor ons veel lessen te halen zijn uit de manier waarop zij hun weg naar succes uitstippelen. Wij herkenden onszelf in de ambitie om het hoogst haalbare te willen halen.

Al snel leerden we dat je, op weg naar het bereiken van je doel, soms andere keuzes moet maken dan dat je zou denken. Bijvoorbeeld dat je je energie niet moet steken in de omstandigheden die je in de weg zitten op weg naar je doel, maar dat je je moet richten op wat je wél kunt beïnvloeden.