DigitasLBi (voorheen LBi Lost Boys)

DigitasLBi (voorheen LBi Lost Boys)

Branche
ICT - Internet
Aantal medewerkers
120
Website
Overige informatie

Bezoekadres:
Joop Geesinkweg 209
1096 AV ??Amsterdam
Postadres:
Postbus 94829
1090 GV ??Amsterdam
Telefoon: 020-4604500

Dit doen we

We doen alles wat ervoor nodig is om onze klanten online succesvol te maken. Dat betekent, kort gezegd, dat we je helpen om nieuwe klanten te bereiken, ze te motiveren om écht voor je merk te kiezen, en de relatie met je klanten op de lange termijn te versterken en verdiepen.

Zo doen we dat

We zullen niet uitleggen hoe CSS werkt, of dat we met beproefde projectmanagementmethodieken werken. Het enige dat je moet weten, is dat we bij het maken van oplossingen niet alleen onze creativiteit gebruiken, maar ook onze kennis van marketing en techniek. Waarbij we natuurlijk niet vergeten wat het betekent om in dit tijdperk als organisatie te opereren. Dat doen we zelf tenslotte ook.

En dan voortdurend blijven leren…

Onze klanten verwachten van ons dat we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, en dat we de slimste techniek onder de knie hebben. En terecht.

Het is voor ons dan ook een doel op zich om te blijven leren. Niet eens om alle nieuwigheden direct toe te passen, maar juist ook om er soms bewust voor te kiezen om dat niet te doen. Jouw doel heiligt onze middelen.

Achter de schermen: onze organisatie

Het gaat natuurlijk om wat we maken, en hoe we daarover denken. Maar bij het resultaat telt wel degelijk hoe ons werk tot stand komt. DigitasLBi is een verzameling kleine, zelfsturende teams. We werken in drie soorten: klantenteams, expertiseteams en facilityteams. Die teams ontwikkelen zich organisch, en min of meer zelfstandig. Dat houdt ons flexibel.

Klantenteams

Onze klanten worden –samen met een aantal andere klanten– bediend door een klein, vast klantenteam.

Expertiseteams

Onze medewerkers vormen ook teams met mede-experts. Daarmee delen we onze passie en bouwen we vakkennis op.

Facilityteams

De hele werkplaats moet geolied draaien, maar verder houden we niet zo van overhead. Da’s niet alleen vanwege de aandeelhouders, maar vooral omdat we niet geloven in procedures en wél in zelfsturing.