BNP Paribas Nederland

BNP Paribas Nederland

Branche
Banking
KvK nummer
57794960
Opgericht
1852
Aantal medewerkers
1.200
Adres

BNP Paribas Nederland
Herengracht 595
1017 CE Amsterdam

Postadres:
Postbus 10042
1001 EA Amsterdam

Telefoon: (020) 527 52 75
E-mail: bnpparibas.ams@bnpparibas.com

Website
Social media

Over BNP Paribas

BNP Paribas in Nederland

Lokaal & internationaal

BNP Paribas is met ruim 1.200 werknemers een van de grootste internationale banken in Nederland. We hebben een uitgebreid assortiment hoogwaardige financiƫle producten en diensten voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

BNP Paribas heeft vestigingen in 68 landen en is daardoor zowel internationaal als regionaal sterk vertegenwoordigd. Zo combineren we onze wereldwijde expertise met kennis van de lokale markt.

Historisch & modern

De geschiedenis van BNP Paribas begint in 1822 met de oprichting van de Algemeene Nederlandsche Maatschappij. 41 jaar later opende de Nederlandsche Credit- en Deposito Bank (NCDB) haar eerste kantoor in Amsterdam. Door de fusie van de NCDB en de Banque de Paris in 1872 werd de eerste stap gezet naar het huidige BNP Paribas.

De bank zou vervlochten blijven met de Nederlandse geschiedenis. De stad Amsterdam ontving in de negentiende en twintigste eeuw bijvoorbeeld meerdere grote leningen van de bank. Het BNP Paribas zoals we dat nu kennen, ontstond in 2000 door de overname van het oorspronkelijk Nederlandse Paribas door de Banque Nationale de Paris (BNP), de grootste bank van Frankrijk. Ga voor een uitgebreider overzicht van onze internationale geschiedenis naar