ARP Nederland

ARP Nederland

Branche
Groothandel in computers randapparatuur en software
KvK nummer
14046391
Opgericht
1988
Aantal medewerkers
100
Adres

ARP Nederland B.V.
Withuisveld 30
6226 NV Maastricht
Telefoon: (043) 855 00 00
Email: verkoop.nl@arp.com

Website
Social media

Onze visie

Er is niets belangrijker dan een bedrijfscultuur waarmee alle medewerkers zich kunnen identificeren. Met gebundelde krachten streven wij ernaar de bedrijfsdoelen van 2020 te bereiken.

Ons doel

Door persoonlijk contact van mens tot mens met de digitale wereld en de e-commerce te verenigen, willen wij de IT-aankoop vereenvoudigen en gebruiksvriendelijker maken. Dat doen wij zowel op lokaal niveau in verschillende landen als op Europees niveau.

Geschiedenis

Toen ARP in 1988 werd opgericht, werden computers steeds belangrijker in onze samenleving. De Macintosh 2 van Apple was pas één jaar op de markt en beschikte onder meer over een 116 MHz-processor. Sindsdien is er veel gebeurd in de IT-industrie. Computers werden ongelooflijk snel een onmisbaar deel van onze samenleving.

Ook het bedrijf is in de loop van haar 25-jarige bestaan sterk gegroeid. Opgericht als een afdeling van de Zwitserse toeleverancier ARP AG zijn we al sinds 1990 zelfstandig onder de naam ARP Datacon AG. Met de oprichting van een vestiging in Duitsland begon in datzelfde jaar de uitbreiding naar andere Europese landen. Tot de dag van vandaag zijn er vier andere vestigingen in Oostenrijk, Nederland, Frankrijk en België bijgekomen en in Taiwan werd er bovendien een inkooporganisatie opgericht. Door zijn intrede in het Bechtle-concern heeft ARP sinds 2004 ook een sterk moederbedrijf aan zijn zijde: Samen zijn ARP en Bechtle met hun vestigingen in heel Europa aanwezig.

In de loop van de jaren veranderde het bedrijf meer en meer van een normale IT-handelaar in een echte IT-specialist. Vandaag levert ARP naast IT-hardware- en softwareproducten ook verschillende zelfstandige IT-solutions. Dankzij sterke en competente partners is het bedrijf in staat om verschillende soorten IT-projecten efficiënt te plannen en te realiseren. De combinatie van een persoonlijke account manager voor elke klant met een gebruiksvriendelijke online shop (zowel mobile als desktop) garandeert een optimale cross-channel-begeleiding die volledig op de individuele wensen en noden van elke klant is afgestemd.