ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO Bank N.V.

Branche
Banking
KvK nummer
34334259
Opgericht
1991
Aantal medewerkers
22.500
Adres

Hoofdkantoor ABN AMRO Bank N.V.
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Postadres:
Postbus 283
1000 EA Amsterdam
Telefoon: (020) 628 89 00
Telefoon: 020-628 93 93

Website
Social media
Op 1 juli 2010 werd de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) en Fortis Bank (Nederland) N.V. (Fortis Bank Nederland) voltooid. Daarmee is, onder de naam ABN AMRO Bank N.V., een nieuwe gecombineerde entiteit ontstaan.
Waar staat de nieuwe, gecombineerde bank voor? ABN AMRO en Fortis Bank Nederland hebben samen een nieuwe, onafhankelijke bank gevormd, met als basis het ondernemerschap, de professionaliteit en de internationale ervaring van beide banken. De nieuwe entiteit wil een bank zijn waar de klant altijd op de eerste plaats komt, een bank die haar klanten begrijpt en helpt hun ambities te verwezenlijken, een financiële dienstverlener die integer is en haar beloftes waarmaakt. De nieuwe bank wil een langdurige relatie met haar klanten opbouwen, is bereid te investeren in haar klanten en gaat nooit risico’s waarin ze geen goed inzicht heeft. Kortom, een klantgerichte bank die streeft naar een gezond rendement; een bank met ambities maar zonder pretenties.
De bedrijfsonderdelen van de nieuwe bank Het opbouwen van een langdurige relatie met onze klanten heeft voor ons de hoogste prioriteit. De nieuwe, gecombineerde bank bestaat uit bedrijfsonderdelen die perfect op elkaar aansluiten en waarmee we al onze klanten (particulier, zakelijk en private banking) optimaal van dienst kunnen zijn. Wij concentreren ons op de markten en segmenten waarin onze kracht ligt.
Personal Banking De nieuwe retailbank zal op de Nederlandse markt een vooraanstaande rol spelen en particuliere klanten in alle levensfasen deskundig en professioneel advies en eersteklas producten bieden. De nadruk ligt op het bereiken van een hoge mate van klanttevredenheid en het aanbieden van een product- en dienstenaanbod dat is toegesneden op de specifieke behoeften van onze klanten. Elk contact met onze bank moet voor onze klanten meerwaarde hebben. Zij kunnen rekenen op een uitstekende dienstverlening via meerdere kanalen, waaronder een telefonische servicedienst die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is, uitgebreide online bankdiensten en een gestroomlijnd netwerk van kantoren verspreid over heel Nederland. De retailbank is actief met producten en diensten op het gebied  van  vermogensvorming (sparen en beleggen), wonen (hypotheken), lenen, verzekeringen en betalingsverkeer. Onze producten en diensten behoren tot het beste wat in de markt beschikbaar is en zijn transparant en gebruikersvriendelijk. De bank biedt beleggers ook diverse producten van andere banken en verzekeraars.
Private Banking Het Private Banking bedrijf is actief in dertien landen en gebiedsdelen en bouwt voort op het marktleiderschap van ABN AMRO in Nederland en op onze sterke aanwezigheid in het buitenland, met name in Europa. Wij hebben een belangrijke lokale positie opgebouwd in een aantal Europese landen en in relevante internationale centra voor private banking. Onze groeimarkt ligt in Azië, waar wij onze klanten bedienen vanuit een aantal zorgvuldig gekozen locaties. De private bank biedt haar vermogende klanten de persoonlijke aandacht en service die hun financiële positie vereist, en bouwt daarmee aan de continuïteit van de relatie tussen klant en bank. Private Banking biedt beleggingsadvies, vrijehandbeheer van beleggingsportefeuilles, financiële planning en internationale nalatenschapsplanning. Waar persoonlijke en zakelijke financiële wensen en behoeften elkaar raken, bieden we het unieke Enterprise & Entrepreneur-concept voor ondernemers, hun gezin en hun bedrijf. De private bank is in Nederland actief onder de naam ABN AMRO MeesPierson; in andere landen blijven de merknamen ABN AMRO Private Banking, Neuflize OBC en Delbrück Bethmann Maffei en MeesPierson in gebruik.
Commercial & Merchant Banking Het nieuwe Commercial & Merchant Banking is marktleider in het grootzakelijk segment in Nederland en de nummer drie onder het MKB, maar de ambities reiken verder. De groep wil de huisbank zijn van in Nederland gevestigde bedrijven en hun buitenlandse vestigingen. Het doel is een langdurige relatie op te bouwen en een compleet pakket van producten en diensten te bieden. De zakenbank vervult ook een toonaangevende internationale positie in enkele nichemarkten zoals Energy, Commodities & Transportation en Brokerage, Clearing & Custody. Via een eigen kantorennet in West-Europa en de mondiale financiële centra verleent Commercial & Merchant Banking een geïntegreerd pakket diensten. Daarmee voorziet het in 80%-90% van de internationale financiële diensten waaraan onze Nederlandse zakelijke klanten behoefte hebben. Om onze klanten over de hele wereld optimaal van dienst te zijn, werken wij ook met andere banken samen. Energy, Commodities & Transportation biedt standaard- en gestructureerde producten en diensten aan bankklanten over de hele wereld die actief zijn in sectoren als grondstoffenfinanciering en scheepvaart. Brokerage, Clearing & Custody verzorgt een geïntegreerd dienstenpakket voor financiële professionals, zoals market makers en professionele handelaren, en behoort tot de grootste spelers op deze markt: het biedt als een van de weinige wereldwijd markttoegang en clearingdiensten op meer dan zestig van de grootste internationale beurzen.