Fotograaf: Maarten de Kok

‘Hopen op een golf van vergroening’

We kunnen het ons maar moeilijk voorstellen, maar Nederland was 125 jaar geleden lang niet zo bosrijk en groen als nu. Dat ons land er nu heel anders uitziet, hebben we mede te danken aan Staatsbosbeheer, dat dit jaar z’n 125-jarig bestaan viert.

Bij de oprichting al duurzaam

Lang voordat duurzaamheid populair werd, pionierde Koninklijke Ahrend al met het gebruik van duurzame materialen en innovatief ‘Less is more’-design. “Duurzaamheid zit in ons DNA”, zegt CEO Rolf Verspuij. Met hem praten we over de indrukwekkende resultaten en ambities van de kantoorinrichter op dit gebied.

Het beter doen voor gasten én de wereld

Luncharmoede oplossen, mensen uit hun isolement halen en gasten verleiden tot gezonder en samen eten. Als oudste steward-owned bedrijf focust Albron op lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar eten. Daarmee blijft sociale impact maken een essentieel beleidsonderdeel. “Via de onafhankelijke Stichting Albron gaat 50% van de winst naar goede doelen.”

‘Wij maken dagelijks impact’

Vier duurzaamheidspijlers waarborgen dat McDonald’s duurzame impact maakt en in 2050 klimaatneutraal opereert. “Met 264 Nederlandse restaurants kunnen we door onze schaal en communicatiekracht grote impact maken. Daarbij spelen de lokale ondernemers een belangrijke rol.”

Efficiëntie met een menselijk gezicht

Nationale-Nederlanden ziet de zakelijke adviesmarkt als dé groeimotor voor de toekomst. Voor duurzaamheid, bedrijfscontinuïteit en goed werkgeverschap, voegt de onafhankelijk adviseur volgens Maurice Koopman, CEO Schade & Inkomen, immense waarde toe.

Gezondheid van ons team is prioriteit

Iedereen kent Amnesty International Nederland. De wereldwijde organisatie die zich inzet voor de bescherming van mensenrechten. Wat weinigen weten, is dat het bedrijf zeer veel doet om het welzijn van de eigen mensen te beschermen. In goededoelenland is deze NGO daarin bijzonder vooruitstrevend.

Mensgerichtheid in haarvaten van bedrijf

Een gelukkige werknemer leidt tot een blije klant, luidt de visie van CSU. “Zo blijven we de innovatiefste én beste werkgever in onze branche”, overtuigt RvB-lid Esmée Ficheroux. “Het programma Fris in je werk ondersteunt onze mensen financieel, mentaal én sportief. We veraangenamen hun werk met inzet van innovaties. De klant plukt de vruchten.”

Werken aan een toekomstbestendig land

Bij projecten denkt Movares al vroeg mee over duurzaamheid. Oplossingen zijn er genoeg, vinden ze bij het ingenieurs- en adviesbureau; de grote uitdaging is de weg ernaartoe. Samenwerking in de keten is de volgende stap naar een duurzaam en leefbaar Nederland.

Het best gewaardeerde ICT-bedrijf

CGI is gespecialiseerd in ICT-services en IT-consulting. Het Canadese familiebedrijf is in 1976 opgericht en is met 90.000 medewerkers actief in meer dan 40 landen. “We willen het beste voor klanten, maar ook voor medewerkers en aandeelhouders.”

Verborgen parel voor IT’ers

Wie als IT- of informatieprofessional werkt bij de KB, de nationale bibliotheek, maakt dagelijks impact en is betrokken bij de uitdagende digitale transformatie van een maatschappelijke organisatie. “We digitaliseren voor de huidige gebruiker, maar bewaren voor de eeuwigheid.”

Scherpe focus op veranderende wereld

De wereld verandert steeds sneller. Dat vergt veel van organisaties en ook van risico- en verzekeringsadviseur Aon. Leonique van Houwelingen en Michiel van Meer leggen uit hoe Aon flexibel en slagvaardig blijft.

Specialist in verzendoplossingen

Wie bij MyParcel in Hoofddorp op bezoek komt, kan het niet ontgaan: dit bedrijf is gespecialiseerd in verzendoplossingen. Klopt, want MyParcel is inmiddels uitgegroeid tot hét verzendplatform dat e-commercebedrijven van klein tot groot flexibele, schaalbare oplossingen biedt om het verzendproces vlekkeloos te laten verlopen.