Fotograaf: Fjodor Buis

Gezocht: transformatieve businessleaders

Hoe werknemers naar hun carrière kijken, verandert steeds sneller. Wat voor vaardigheden hebben businessleaders van de toekomst nodig om hierop in te spelen? Ansgar Richter, decaan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM): “Zij moeten in staat zijn tot transformatief denken en een leven lang kunnen leren, en moeten hun medewerkers inspireren tot hetzelfde.”

‘Werkgevers: vermijd de pensioenfile!’

Het nieuwe pensioenstelsel komt eraan. Vanaf 1 januari 2023 mogen pensioenregelingen worden aangepast aan de nieuwe realiteit. Uiterlijk 1 januari 2027 moeten werkgevers klaar zijn. Volgens Marianne de Boer, CEO van Aegon Cappital, is het slim om vandaag nog in actie te komen.

Samen bereik je meer met pensioen

Op het gebied van pensioen gebeurt veel. Mensen krijgen meer eigen verantwoordelijkheid en pensioenoplossingen worden steeds persoonlijker. Dat blijkt ook uit het pensioenakkoord, dat Nationale-Nederlanden en VLC & Partners als een aanleiding zien voor een nieuwe inrichting van arbeidsvoorwaarden.

Start-upaanpak boekt innovatief succes

ANWB heeft een digitale tool ontwikkeld waar reizigers hun hele rondreis flexibel kunnen plannen, mét de zekerheid van een ANWB-pakketreis. Hiermee heeft ze, samen met IG&H en OutSystems, niet alleen een toekomstvast businessmodel neergezet, maar ook een vernieuwend reisconcept.

Mobiliteit wordt flexibel en duurzaam

Volgens mobiliteitsprovider Athlon Nederland woont de medewerker van morgen in stedelijk gebied, werkt hybride en hecht steeds meer belang aan duurzaamheid en flexibiliteit. Behoeften van medewerkers veranderen, ook op het gebied van mobiliteit. Dat moet bij voorkeur in een duurzame, flexibele, betaalbare en veilige vorm.

‘Blended learning is het nieuwe normaal’

Kennis is beperkt houdbaar. Door de snelle technologische en maatschappelijke ontwikkeling kun je er hooguit vijf jaar mee toe. Daarom moet je je continu ontwikkelen, stellen DNA officer Marieke Schouten en CEO Camiel Gielkens van de snelgroeiende opleider Schouten & Nelissen.

Maximaal flexibele mobiliteitsoplossing

De pandemie veranderde het reisgedrag van werkenden drastisch. Hoe dit zich de komende jaren ontwikkelt, is ongewis. NS speelt daarop in met een mobiliteitsoplossing die uiterst flexibel is, keuze biedt uit meer vervoersmiddelen dan alleen de trein en werkgevers grip geeft op reiskosten.

Vrijheid in duurzame mobiliteit

Volvo neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. De autoproducent wil in 2040 volledig klimaatneutraal opereren. Ook omarmt Volvo nieuwe vormen van mobiliteit en zet het in op digitalisering. “Onze beursgang zal onze transformatie verder versnellen.”

De toekomst van holographics is nu

Holographics-oplossingen ontketenen een ware revolutie bij veel organisaties. De oplossing laat de verschillende specialismen binnen én buiten organisaties beter samenwerken, zorgt voor minimalisatie van fouten, reduceert procestijd, is zeer duurzaam én beschikbaar in Nederland.

‘Organiseer onafhankelijke security’

2021 liet veelvoudig zien dat cybercrime een van de top drie ondernemingsrisico’s is. We gaan in gesprek met drie MT-leden van informatiebeveiliger Northwave. Ze staan dagelijks bedrijven bij die slachtoffer zijn van een cyberaanval. Die harde realiteit levert waardevolle inzichten om uw digitale veiligheid te vergroten.

Basisbehoeften zorgen voor stevige fundering

Het al bijna 25 jaar beursgenoteerde Hydratec Industries is sterk uit de crisis gekomen. Het technologiebedrijf uit Amersfoort stevent af op een goed jaar, ondanks de onzekerheden in de toeleverketens en schaarste op de arbeidsmarkt.

‘Het ideale betalen kost niet meer dan één klik’

In Nederland is Currence, de moederorganisatie van iDeal, per jaar goed voor zo’n miljard betalingen. Voor de verwerking van die enorme datastroom is er nu een partnership met Payconiq International, dat de infrastructuur voor die transacties zal verzorgen en met nieuwe innovaties het betalingsverkeer wil moderniseren.