TATA Steel

TATA Steel

Branche
Zware Industrie - Staalproducent
KvK nummer
34040331
Opgericht
1918
Adres

Hoofdingang (poort Rooswijk)
Breedbandweg 1
1951 MC Velsen-Noord

Bezoekadres Hoofdkantoor (Dudok Huis)
Wenckebachstraat 1
1951 JZ Velsen-Noord

Postadres
Postbus 10.000
1970 CA IJmuiden
Telefoon: 0251-499111

Website
Social media

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld.

Tata Steel wil verantwoord staal maken. Dat is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf.

In ons beleid maken wij belangrijke afwegingen. Door balans te zoeken leveren wij een bijdrage aan de (kennis) economie en houden we tevens rekening met onze omgeving en het milieu.

Organisatie

De Nederlandse organisatie is onderdeel van Tata Steel Group, een van de grootste staalconcerns in Europa.

Historie

De geschiedenis van het bedrijf in Nederland begint in 1918. In dat jaar wordt het staalbedrijf in IJmuiden opgericht.

Community Partners

Tata Steel is zich sterk bewust van zijn plek in de omgeving. Daarom maken we echt werk van duurzaam ondernemen en nemen we onze sociale verantwoordelijkheid serieus.

Live beelden bij Tata Steel

Op het terrein van het bedrijf in IJmuiden komt veel waardevolle natuur voor. De biotopen bij het staalbedrijf zijn onder meer natte duinvalleien, kruidenrijke graslanden en meer dan 100 jaar oud bos. Bijzondere soorten die er voorkomen zijn de zandhagedis, rugstreeppad, nachtegaal, de sprinkhaanrietzanger, de argusvlinder en zeldzame orchideeën als hondskruid en moeraswesporchis. Er komt zelfs een mossoort voor die nergens anders in Nederland voorkomt: het kalkpurpersteeltje