Sandd bv

Sandd bv

Branche
Postbezorging
Website
Overige informatie

Hoofdkantoor
IJsseldijk 2
7325 WZ ??Apeldoorn
Postadres:
Postbus 10071
7301 GB ??Apeldoorn
Telefoon: 055-3682525
E-mail: info@sandd.nl

Missie
Sandd is het op één na grootste postbedrijf van Nederland en richt zich op de bezorging van geadresseerde partijenpost, zoals direct mail en abonneebladen. Sinds de liberalisering van de Nederlandse postmarkt richt Sandd zich ook op transactiepost, zoals facturen en polissen.

Sandd distribueert op vaste bezorgdagen via een zelf opgebouwd landelijk netwerk. Wij zijn een innovatieve organisatie die inspeelt op de nieuwe ontwikkelingen in de postmarkt. Dit vertaalt zich in een hoge servicegraad en een aantrekkelijke tariefstelling.

Doelstelling
Sand streeft een marktaandeel na van 20-25%.

Sandd biedt 100% landelijke dekking aan op alle Nederlandse adressen, dus op alle fysieke adressen en de postbusadressen. Buitenlandse adressen vallen niet binnen onze dienstverlening.

Beknopte procesbeschrijving

Na aanname van een order wordt het adressenbestand digitaal aangeleverd. Wij zetten het bestand op looproute en voegen aan ieder adres een Sandd code toe. Tevens voegen we aan het bestand een bundel- en palletindeling toe. Vervolgens wordt op deze volgorde de fysieke post bij het centrale sorteercentrum in Apeldoorn aangeleverd door de grafisch dienstverlener. Alle post bestemd voor één distributiepunt wordt bij elkaar gevoegd en het land ingereden naar de diverse distributiepunten. Daar wordt de post per bezorger gesorteerd. Uiteindelijk zorgen ca. 13.000 Sandd bezorgers ervoor dat het poststuk op het juiste adres wordt bezorgd.

Hoofdkantoor Sandd
Sandd is gevestigd op het bedrijventerrein de Ecofactorij te Apeldoorn. Dit bedrijventerrein is centraal gelegen bij de kruising van twee belangrijke autosnelwegen, de A1 en de A50. De Ecofactorij is onderdeel van het beleid van de gemeente Apeldoorn om meer werk te maken van duurzaamheid. Binnen dit beleid zijn de richtlijnen verantwoord en milieubewust te ontwerpen en bouwen. Volgens Ir. Ed Euser, directeur Artec architecten & Ingenieurs, zijn die richtlijnen onder andere de reden voor het ‘optillen’ van het kantoordeel. Hierdoor is er op hetzelfde grondoppervlak ook ruimte voor parkeren, waarmee wordt voldaan aan de richtlijnen voor meervoudig grondgebruik.

Centrale sorteerhal

De centrale sorteerhal is met een oppervlakte van 10.000 m² vijfmaal zo groot als de vorige sorteerhal en biedt plaats aan 200 werknemers die dagelijks gemiddeld 4 miljoen poststukken sorteren. “In de sorteerhal zijn de onderste 3 meter van een lichtdoorlatende, halftransparante gevelbekleding voorzien. Zo zie je overdag beweging en 's nachts licht uitstralen als teken van de 24 uurs activiteit. “Dit versterkt het beeld van Sandd als een open en transparant bedrijf”, aldus Euser.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor heeft een vloeroppervlakte van 2.000 m² groot en bestaat uit twee verdiepingen. Momenteel zijn hier ongeveer 100 werknemers werkzaam.

Rob Veelenturf, Christe & Veelenturf, is verantwoordelijk voor de inrichting van het interieur. “Al tijdens het eerste contact met Sandd werd duidelijk dat het interieur een sterke eigen identiteit moest uitstralen. Doordat scheidingswanden ontbreken en het gebouw een enorm glasoppervlak heeft was de keuze voor een sprekend tapijt al snel gemaakt. In de kleurenrijkdom van dat tapijt hebben we de dynamiek van het jonge postbedrijf willen uitdrukken. Door de toepassing van stevige houten wanden ontstaat er ruimte voor ontmoeten in de ruimste zin: vergaderen, maar ook een kop koffie drinken. Het hout zorgt voor een warme uitstraling. En in contrast met de vloer is het meubilair juist heel rustig gehouden in wit, grijs en zwart. Dit is een logische uitwerking van de wens om zo een strak en helder beeld te creëren. Op deze manier lijkt het hoofdkantoor één grote open ruimte.

Ed Euser voegt daar nog aan toe: “De toegepaste kleuren en materialen zijn neutraal; de inrichting en de mensen die er werken brengen kleur en leven in het gebouw”.