Open Universiteit

Open Universiteit

Branche
University
KvK nummer
14128608
Opgericht
1984
Aantal medewerkers
600
Adres

Bezoekadres
Valkenburgerweg 177
6419 AT Heerlen
Telefoon: (045) 576 22 22
E‐mail: info@ou.nl

Postadres
Postbus 2960
6401 DL Heerlen

Website
Social media

Wetenschappelijk onderwijs en onderzoek

De Open Universiteit is een niet-traditionele, publieke universiteit met een bijzondere opdracht: het ontwikkelen, innoveren en aanbieden van open hoger onderwijs.

Activerend online onderwijs

De Open Universiteit heeft een hoogwaardig onderwijsaanbod voor wie niet kan (of wil) studeren aan een andere Nederlandse of Vlaamse universiteit. Voor het bacheloronderwijs zijn er geen vooropleidingseisen en het onderwijs is ingericht op studeren in deeltijd. Het onderwijsmodel staat voor persoonlijk en activerend online onderwijs, met veel flexibiliteit voor studenten. De wetenschappelijke opleidingen krijgen veel waardering van studenten en experts, bijvoorbeeld in de jaarlijkse nationale studentenenquête.

Speerpunten in onderzoek

De Open Universiteit heeft de wettelijke taak via onderwijskundig onderzoek bij te dragen aan de innovatie van het Nederlands hoger onderwijs. Ze heeft zich dan ook ontwikkeld tot dé expert op het gebied van leren en doceren in een door technologie verrijkte omgeving. Daarnaast wordt in verschillende andere wetenschapsgebieden onderzoek verricht. Binnen de Nationale wetenschapsagenda focust de Open Universiteit op drie thema’s: ‘digital learning’, ‘criminal law’ en ‘learning, resilience and innovation’.