Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

Branche
Overheid
Aantal medewerkers
68.000
Adres

Bezoekadres
Plein 4
2511 CR Den Haag
Postadres
Postbus 20701
2500 ES Den Haag
Algemeen telefoonnummer
Telefoon: 070 – 318 81 88

Website

Het ministerie van Defensie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie. De minister leidt het ministerie van Defensie.

Het Ministerie van Defensie vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando’s (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de marechaussee, het Commando DienstenCentra (CDC) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO) lijken op werkmaatschappijen. Defensie heeft circa 68.000 medewerkers en is daarmee één van de grotere werkgevers van Nederland. Bij de Bestuursstaf, gevestigd aan het Plein in Den Haag, werken ongeveer 2.000 burgers en militairen.

Defensie vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando’s (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de marechaussee, het Commando DienstenCentra (CDC) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO) lijken op werkmaatschappijen. Defensie heeft circa 68.000 medewerkers en is daarmee één van de grotere werkgevers van Nederland. Bij de Bestuursstaf, gevestigd aan het Plein in Den Haag, werken ongeveer 2.000 burgers en militairen.